Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. apríla 2024, 16:02
Čas čítania 0:42
Radka Klučárová

VIDEO: V Petržalke sa premnožili potkany. Obyvatelia sa boja vyhodiť smeti, pri kontajneroch sa to nimi hemží

NEWS BRATISLAVA PETRŽALKA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Dlhodobý problém s hlodavcami sa s príchodom tepla ešte zhoršuje.

Na kontajnerových stojiskách v bratislavskej Petržalke sa rozmnožili obrovské potkany. Problémom je neporiadok a poprevracané kontajnery s bioodpadom, ktoré predstavujú doslova raj pre mestské hlodavce.

Obyvatelia sa na situáciu sťažujú už roky, mestská časť tvrdí, že za udržiavanie poriadku sú zodpovední správcovia bytoviek.

„Mestská časť už v danej veci vyzvala na nápravu troch správcov BD Budatínska 3 – 13. Za čistotu a poriadok na nehnuteľnostiach – kontajnerových stanovištiach na území Petržalky zodpovedajú správcovia jednotlivých bytových domov,“ reagoval v komentári priamo pod videom vo facebookovej skupine BRATISLAVA – PETRŽALKA vedúci referátu komunikácie David Pavlík.

Pod príspevkom sa objavili pobavené komentáre, niektorí obyvatelia však kritizujú aj kontajnery, ktoré udržiavanie čistoty komplikujú. „Potkany boli aj budú, ale ide o to, aby neboli premnožené... tieto ‚nové‘ kontajnery sú idiotský a nedomyslený nápad EÚ. Vyťažené sú na 10 % a pri každom väčšom vetre sa váľajú po zemi, takže hlodavce majú doslova raj,“ opísal situáciu Ivan.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

„Tiež si myslím, že hnedé kontajnery sú nedomyslená vec. Aj u nás sú nechutne špinavé, na jednom už mesiace chýba dekel. A pravda je aj to, že ľudia sú neskutoční bordelári,“ poznamenala Agi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia