Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2024, 16:55
Čas čítania 0:45
Radka Klučárová

Na parapete volal o pomoc. Týraný americký staford sa však nevzdal a o svoj život zabojoval. Aby prežil, pil dažďovú vodu

NEWS ČESKO DOMÁCE ZVIERATÁ PES SPRÁVY ZO SVETA TÝRANIE ZVIERAT
Uložiť Uložené

V čase záchrany vážil iba sedemnásť kíl, priemerná váha zdravého dospelého samca je 25 až 32 kg. Bez jedla bol viac ako mesiac.

Týraný americký staford bojoval o život zatvorený v malom panelákovom byte v Uherskom Hradišti v Česku. Bez vody a jedla tam podľa veterinárky strávil celé týždne. Aby prežil, pil dažďovú vodu z parapetu okna. 

Na záberoch zo záchrannej akcie vidieť, že pes je vychudnutý na kosť a trčia mu rebrá. Podľa dostupných informácií v čase záchrany vážil iba sedemnásť kíl, priemerná váha zdravého dospelého samca je na porovnanie 25 až 32 kg. Napriek zoslabnutému telu sa nevzdal a o svoj život zabojoval. Z posledných síl sa vyštveral na parapetnú dosku okna na prvom poschodí bytovky na sídlisku Štěpnice. 

Zviera volajúce o pomoc si všimli okoloidúci ľudia a privolali profíkov. Z bytu ho zachránili miestni hasiči za pomoci rebríka. Do bezpečia ho dostali v prepravnej klietke na lane. Podľa veterinárky Karolíny Turčinkovej musel byť pes dlhodobo týraný a bez potravy bol viac ako mesiac. 

Majiteľa už rieši polícia

Staford je aktuálne v starostlivosti dobrovoľníckej organizácie Nájdené psy Uherské Hradiště. „V súčasnosti sme začali úkony trestného konania pre trestný čin týrania zvierat na základe zdravotnej správy psa. Majiteľovi hrozí trest odňatia slobody až na tri roky,“ povedal pre Blesk hovorca policajtov Radomír Šiška.


 

Domov
Zdieľať
Diskusia