Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2021, 15:59
Čas čítania 1:08
Marián Mauik Biel

Update pre macOS Big Sur 11.2.1 môže zmazať všetky dáta z tvojho počítača. Neaktualizuj MacBook ak nemáš 30 giga na disku!

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Len niekoľko hodín stará aktualizácia spôsobuje niektorým používateľom kritické chyby.

Koncom roka Apple predstavil ďalšiu verziu svojho operačného systému macOS 11, tentokrát nazvanú Big Sur. Odvtedy už zverejnil dve veľké aktualizácie (11.1 a 11.2). Pri tej poslednej sa však nedá zabrániť tomu, aby používateľ neurobil zásadnú chybu.

Odporúčané
Apple prišlo prvýkrát s vlastným ARM procesorom. MacBooky budú mať omnoho dlhšiu výdrž Apple prišlo prvýkrát s vlastným ARM procesorom. MacBooky budú mať omnoho dlhšiu výdrž 11. novembra 2020, 13:52

Objavujú sa používatelia, ktorým aktualizácia znefunkční MacBook a Mac. Nenainštaluje sa totiž korektne a zostane v nekonečnej slučke. Dokonca sa už nedá systém obnoviť a ani nijako dostať k uloženým dátam na disku.

Problém je pomerne banálny. Apple upozorňuje pred aktualizáciou, ktorá má približne 13 GB, že používateľ musí mať aj po jej stiahnutí ešte aspoň ďalších 30 GB voľného priestoru. Opýtali sme sa technickej podpory spoločnosti M:Zone, oficiálneho dodávateľa techniky Apple pre Slovensko v čom je problém.

Vysvetlili nám, že systém aktualizáciu nepovolí, ak je na disku menej ako 20 GB voľného miesta. Ale keď deteguje aspoň 21 GB, tak ju aj tak spustí. V skutočnosti potrebuje minimálne spomenutých 30 GB. Pri prepise potom dôjde k nedostatku miesta a aktualizácia sa dostane do slepej uličky.

Domov
Zdieľať
Diskusia