Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2021, 11:32
Čas čítania 0:47
Adam Novosad

Darujte časť svojich vakcín Ukrajine, vyzvala krajiny šéfka Európskej komisie

NEWS EURÓPSKA ÚNIA UKRAJINA VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Na Ukrajine, kde žije takmer 42 miliónov ľudí, čakajú na príchod prvej väčšej dodávky vakcín.

Ukrajina sa nedokáže dostať k potrebným vakcínam proti koronavírusu. Už od začiatku januára na to upozorňuje prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorý žiadal Európsku úniu, aby krajine pomohla vakcíny zabezpečiť. Nepáči sa mu, že európski lídri síce Ukrajinu označujú za krajinu vo veľkej európskej rodine, ale v ťažkých pandemických časoch na ňu akoby zabudli, informuje Trend.

Odporúčané
Je vakcína od AstraZeneca bezpečná? Budeme vyrábať ruský Sputnik? A treba sa očkovať každý rok? Toto sú odpovede na tvoje otázky Je vakcína od AstraZeneca bezpečná? Budeme vyrábať ruský Sputnik? A treba sa očkovať každý rok? Toto sú odpovede na tvoje otázky 8. februára 2021, 12:30

Do situácie preto vstúpila šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, ktorá sa na diaľku prihovorila účastníkom konferencie o koronavíruse v Kyjeve. Vo svojom prejave vyzvala krajiny Európskej únie, ktoré používajú systém centrálneho objednávania a prerozdeľovania, aby časť zo svojich vakcín darovali práve Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia