Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2021, 15:14
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Cigániková a Nicholsonová „cigánia“, tvrdí Matovič. Poslankyne tvrdia, že Slovensko prišlo o miliardu eur kvôli Remišovej

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér Igor Matovič reagoval na tlačovú konferenciu svojich dvoch koaličných kolegýň. Útok im vrátil cez Facebook.

Lucia Ďuriš Nicholsonová zo strany SaS vyhlásila, že Slovensko prišlo z eurofondov nenávratne o miliardu eur, pretože do konca roka 2020 nezabezpečilo realokáciu v Európskom fonde regionálneho rozvoja. Veronika Remišová zo Za ľudí neskôr jej vyjadrenie poprela a skritizovala, informoval Denník E. Na tlačovej konferencii bola okrem Nicholsonovej aj Jana Bittó Cigániková. 

Odporúčané
Naď aj Matovič zdieľajú anonyma, ktorý obraňuje členov OĽaNO a kritizuje opozíciu, SaS aj médiá Naď aj Matovič zdieľajú anonyma, ktorý obraňuje členov OĽaNO a kritizuje opozíciu, SaS aj médiá 7. februára 2021, 15:30

Na rozruch teraz zareagoval premiér Igor Matovič, ktorý sa postavil za Veroniku Remišovú a podobne ako v minulosti, opäť meno Jany Bittó Cigánikovej využil na to, aby vyhlásil, že klame. 

„Nerozumiem tomuto neustálemu cigáneniu voči vlastným kolegom,“ uviedol Igor Matovič napriek tomu, že ho v minulosti viaceré organizácie zastupujúce práva menšín upozornili, že ide o nevhodné vyjadrenie s rasistickým podtónom.

„Zaujímavé, že sa o tak vážnom zlyhaní dámy nezverili najprv rovno Veronike. Zrejme preto, lebo by sa aj niečo dozvedeli o téme, ktorej vôbec nerozumejú,“ povedal Igor Matovič na adresu kolegýň. 

Ďuriš Nicholsonová (SaS) je predsedníčka výboru Európskeho parlamentu pre zamestnanosť a sociálne veci.

Neskôr reagovala statusom aj Veronika Remišová. „Neverila som vlastným očiam a ušiam, keď som dnes počula rozprávať europoslankyňu Luciu Nicholsonovú zo SaS, ktorá tvrdila, že Slovensko prišlo o 1 miliardu eur z eurofondov,“ uvádza s tým, že má s europoslankyňou korektný vzťah. 

„Ešte na jar minulého roka sme na boj s Covid 19 presunuli 1,1 miliardy z operačných programov,“ vysvetlila a v príspevku rozpísala, kam peniaze jej ministerstvo presunulo. 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

„Podarilo sa ich zachrániť a neprepadol ani cent z Európskeho regionálneho fondu, ani cent z Europskeho sociálneho fondu, či z Kohézneho fondu,“ dodala Remišová. 

Domov
Zdieľať
Diskusia