Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2021, 9:44
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Matovič: Všetko mohlo byť otvorené, teraz lockdown prestáva fungovať, môžu za to ľudia, ktorí nedodržiavajú opatrenia

NEWS IGOR MATOVIČ LOCKDOWN
Uložiť Uložené

Dnes bude zasadať pandemická komisia, večer vláda. Matovičov kabinet bude hľadať riešenie, ako sprísniť opatrenia.

Podľa Igora Matoviča lockdown nezaberá kvôli tomu, že sa na Slovensku šíri britská mutácia koronavírusu. Predseda vlády považuje nápad Mareka Krajčího týkajúci sa priepustok cez SMS správy za jeden z prvých a očakáva, že príde ešte veľa ďalších. 

„Toto funguje v Grécku celé mesiace, nemusíme vymýšľať koleso. Pán minister asi prišiel po nejakej otázke k takémuto nápadu. Tých nápadov bude asi veľa, niektoré z nich ani nebudú zrealizované," vysvetlil Matovič, ktorý si zároveň myslí, že nie je možné, aby polícia a armáda odkontrolovali všetkých Slovákov.

Odporúčané
Robert Kaliňák pre REFRESHER: Pellegrinimu nevidím do hlavy ale snaha bratríčkovať sa so SaS alebo Borisom Kollárom... Robert Kaliňák pre REFRESHER: Pellegrinimu nevidím do hlavy ale snaha bratríčkovať sa so SaS alebo Borisom Kollárom... 1. februára 2021, 18:49

Podľa premiéra je preto dôležité, aby si ľudia uvedomili, že vírus bude medzi nami tak dlho, kým nezačnú všetci opatrenia poctivo dodržiavať. „Všetko by mohlo byť otvorené, ale keď nie sme schopní dodržiavať opatrenia, o to horšie si žijeme," povedal Matovič a dodal, že slobody sa bez zodpovednosti nedočkáme. 

Premiér tvrdí, že školy aj reštaurácie mohli byť otvorené, ale Slováci nie sú schopní dodržiavať súčasné opatrenia. Preto opatrenia sprísňujú a spoliehajú sa na to, že ich aspoň polovica ľudí bude dodržiavať.  

Dnes (v utorok) zasadá aj pandemická komisia, ktorá sa bude ďalšími opatreniami zaoberať. Zároveň je na 18:00 večer naplánované rokovanie vlády. 

Domov
Zdieľať
Diskusia