Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2021, 18:49
Čas čítania 1:43
Viktor Kniš

Robert Kaliňák pre REFRESHER: Pellegrinimu nevidím do hlavy ale snaha bratríčkovať sa so SaS alebo Borisom Kollárom...

REFRESHER ROBERT KALIŇÁK
Uložiť Uložené

S Robertom Kaliňákom sme sa porozprávali o súčasnej vlne zatýkania, údajných sponzoroch Smeru, Dušanovi Kováčikovi, voľbe špeciálneho prokurátora aj jeho súkromí, kokaíne a Coca-Cole.

Najnovším hosťom v diskusnej relácii Face to Face s Adelom Ghannamom je bývalý trojnásobný minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý z vysokej politiky odišiel po vražde Jána Kuciaka. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo si Robert Kaliňák myslí, že Dušan Kováčik má veľké zásluhy a uvedomíme si to až v budúcnosti
  • Ako komentuje zásahy NAKA a prečo má ísť podľa neho o Matovičovu politickú objednávku
  • Prečo Kaliňák popiera, že v prospech Smeru pôsobila organizovaná zločinecká skupina N. Bödöra
  • V akom biznise sa momentálne pohybuje

Kaliňák: Drvivú väčšinu z nich nie je možné odsúdiť

Podľa Roberta Kaliňáka je politickou objednávkou aj zatiaľ posledný zásah NAKA v súvislosti s akciou Mýtnik. Tvrdí, že samotná akcia Národnej kriminálnej agentúry bola nákladnejšia ako veľkosti úplatkov, ktoré s obvinením súvisia.

Bývalý podpredseda Smeru tvrdí, že „divadlo“ robí polícia preto, že má veľmi slabé dôkazy a zároveň si myslí, že v budúcnosti európske súdne inštitúcie rozhodnú v prospech hlavných aktérov niektorých káuz a následne ich už nebude možné stíhať. „Drvivú väčšinu z nich nie je možné odsúdiť,“ vyhlásil v našom rozhovore Robert Kaliňák.  

Odporúčané
Kradne sa všade, hovorí šéfka Európskej prokuratúry. Maroš Žilinka vraj paragrafom 363 škodí nezávislosti Kradne sa všade, hovorí šéfka Európskej prokuratúry. Maroš Žilinka vraj paragrafom 363 škodí nezávislosti 26. apríla 2022, 12:30

Kritizuje tiež svedkov-kajúcnikov a prokurátorov, ktorí na tlačovej konferencii v piatok popisovali posuny v kauzách Očistec, Judáš aj Božie mlyny, v ktorých výpovede spolupracujúcich obvinených potvrdzujú aj listinné a vecné dôkazy aj ďalší svedkovia.

Robert Kaliňák si myslí, že orgány činné v trestnom konaní „naťahujú zákon“, aby mohli niektorých konkrétnych bývalých vysokopostavených funkcionárov obviniť.

Odporúčané
Prokurátori rozbili Ficovu téoriu o kajúcnikoch: Priznávajú sa mnohí vysokopostavení policajti, máme listinné dôkazy a svedkov Prokurátori rozbili Ficovu téoriu o kajúcnikoch: Priznávajú sa mnohí vysokopostavení policajti, máme listinné dôkazy a svedkov 29. januára 2021, 10:27

Žiadna organizovaná zločinecká skupina neexistovala, tvrdí Kaliňák

Bývalý minister vnútra vylučuje, že by v minulosti existovala organizovaná zločinecká skupina, ktorá by pracovala v prospech politickej strany Smer-SD. „Je to fakt, žiadny z dôkazov to nepotvrdzuje, keby taká organizovaná skupina existovala, ako by sa mohlo stať, že taká skupina oslobodila Andreja Kisku,“ vyhlásil Kaliňák na svoju obranu. Rovnako je podľa neho dôkazom, že počas bývalej vlády stíhali Mariana Kočnera.

Robert Kaliňák zároveň pripúšťa, že v niektorých izolovaných prípadoch sa mohlo v minulosti stať, že sa niekomu mohlo podariť niečo vybaviť. 

Podľa Roberta Kaliňáka sa niektorí sudcovia Špecializovaného trestného súdu boja novinárov natoľko, že rozhodujú v neprospech niektorých obvinených a berú ich preto do väzby. „Boja sa toho, čo o nich budete písať,“ dodal. 

Ako Kaliňák vyvíja guľovnicu

Robert Kaliňák sa po odchode z politiky začal intenzívnejšie venovať biznisu, konkrétne zakotvil pri výrobe športových zbraní, ktoré však nie sú určené na zabíjanie ľudí. Zatiaľ má jeho firma vyrobených len prvých 100 prototypov, už čoskoro by však mohla prísť sériová výroba. „Záujem veľkopredajcov z Európy a iných štátov naznačuje, že by sme mohli byť úspešní,“ dodal. 

Robert Kaliňák tvrdí, že už dávno mal v pláne, že v roku 2018 v politike skončí, a tak vražda Jána a Martiny podľa neho nebola hlavným dôvodom.  

 
Domov
Zdieľať
Diskusia