Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2021, 13:28
Čas čítania 0:40
Adam Novosad

Jankovskej prípad evidujeme ako pokus o samovraždu, vyhlásila ministerka Kolíková. Z preventívnych dôvodov ho prešetria

NEWS MÁRIA KOLÍKOVÁ MONIKA JANKOVSKÁ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Prípad Moniky Jankovskej musia podľa ministerky spravodlivosti z preventívnych dôvodov prešetriť ako pokus o samovraždu.

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská v nedeľu skončila v banskobystrickej nemocnici, pretože užila nadmerné množstvo liekov. Tieto lieky si mala podľa vlastného vysvetlenia Jankovská dať preto, že nemohla zaspať, ale ministerka spravodlivosti Mária Kolíková uviedla, že jej rezort momentálne z preventívnych dôvodov eviduje tento incident ako pokus o samovraždu.

„Z informácií, ktoré máme na základe vyjadrenia obvinenej, vyplýva, že nemala žiadny úmysel, ktorý by súvisel so suicidálnym plánom. S ohľadom na to, že bola požitá väčšia dávka liekov ako tá, ktorá bola nariadená lekárom, sa javí, že mohla mať iný zámer ako ten, že chcela mať pokojnejší spánok,“ vysvetľuje Kolíková. Postupy Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v prípade Jankovskej preskúma novozriadená komisia.

Domov
Zdieľať
Diskusia