Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2021, 13:06
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

SMS priepustky považuje za reálnu možnosť aj minister vnútra Mikulec. Z lepšieho do horšieho okresu od 3. februára s novým testom

NEWS LOCKDOWN SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nápor na nemocnice neustáva, tak sa začína rozprávať o sprísňovaní momentálneho zákazu vychádzania.

Minister Krajčí povedal, že na pandemickej komisii budú v utorok diskutovať len odborníci. Ľudia z ministerstva by mali len klásť otázky, diskutovať majú výlučne odborníci. Medzi pozvanými bude aj matematik Richard Kollár.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí dnes oznámil, že v hre zostáva sprísňovanie aktuálneho lockdownu. Jednou z možností by mohli byť SMS priepustky, ktorými by štát umožňoval ľuďom porušiť zákaz vychádzania len na vopred určený čas. Pred jeho uplynutím by sa museli vrátiť domov.

Odporúčané
Krajčí chce lockdown regulovať cez SMS. Vypýtaš si správou výnimku a dostaneš čas, dokedy sa musíš vrátiť domov Krajčí chce lockdown regulovať cez SMS. Vypýtaš si správou výnimku a dostaneš čas, dokedy sa musíš vrátiť domov 1. februára 2021, 11:39

Možnosť zavedenia SMS priepustiek okomentoval už aj minister vnútra Roman Mikulec. Ten povedal, že takéto priepustky vníma ako reálnu možnosť, ak vláda rozhodne, že opatrenia treba sprísniť. Takéto riešenie prostredníctvom textových správ v minulosti počas pandémie fungovalo aj v Grécku či momentálne na Cypre.

Zatiaľ sa o tejto forme priepustiek na vláde nerokovalo, ale existujúce prísne opatrenia podľa neho musia začať ľudia poctivo dodržiavať. Na pondelkovom rokovaní vlády premiér Igor Matovič chýbal a vraj sa ospravedlnil, vicepremiérka Veronika Remišová nevedela špecifikovať, z akého dôvodu predseda vlády na rokovaní nebol.

Odporúčané
Matovič: Čoskoro zrejme začneme očkovať ľudí mladších ako 60 rokov. Ruskú aj čínsku vakcínu nakúpime, keď ju schváli Brusel Matovič: Čoskoro zrejme začneme očkovať ľudí mladších ako 60 rokov. Ruskú aj čínsku vakcínu nakúpime, keď ju schváli Brusel 1. februára 2021, 11:22

Od 3. februára si musia dávať ľudia na Slovensku pozor, pretože pri cestách z lepšieho okresu do toho horšieho na základe epidemiologickej situácie a výsledkov plošného skríningu musia mať nový test na koronavírus. Toto nariadenia platí v prípade, ak človek potrebuje medzi okresmi cestovať napríklad kvôli zamestnaniu, inak je cesta medzi okresmi naďalej zakázaná.

Domov
Zdieľať
Diskusia