Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2021, 13:01
Čas čítania 1:15
Miriam Rumanková

Úrad vlády upozornil Remišovú, aby sa odsťahovala z budovy. List jej poslali deň po hádke na koaličnej rade s Matovičom

NEWS IGOR MATOVIČ VERONIKA REMIŠOVÁ
Uložiť Uložené

Líderka strany Za ľudí bola upovedomená o tom, že sa má do konca júna z budovy vysťahovať.

Ministerka pre regionálny rozvoj Veronika Remišová ako jediná nepodporila 17. januára svojím hlasom celoplošné testovanie. Toto rozhodnutie podľa Denníka N pravdepodobne urýchlilo jej vysťahovanie z budovy Úradu vlády, ktorá je sídlom premiéra. 

Vicepremiérke odoslal Úrad vlády list krátko po hlasovaní a jeden deň po tom, čo prišla do konfliktu s premiérom Igorom Matovičom. Líderka strany Za ľudí bola upovedomená, že sa má do konca júna z budovy vysťahovať.

Odporúčané
Polícia sprísni kontroly zákazu vychádzania. Negatívny test budeš potrebovať, keď pôjdeš do práce alebo na poštu Polícia sprísni kontroly zákazu vychádzania. Negatívny test budeš potrebovať, keď pôjdeš do práce alebo na poštu 26. januára 2021, 10:30

Ministerstvo Veroniky Remišovej má nájomnú zmluvu do konca júna tohto roka, no na jej výpovednú lehotu podľa Denníka N zrejme neexistuje úradné oznámenie, ktoré jej aj napriek tomu bolo odoslané.

Ide o zaujímavú situáciu, keďže upovedomenie prišlo v čase nezhôd medzi lídrami strán OĽANO a Za ľudí. „Nebudeme to komentovať. Dlhodobo hľadáme nové priestory, do ktorých chceme presťahovať ministerstvo,“ odpísal tlačový odbor Veroniky Remišovej.

Igor Matovič tvrdí, že s tým nič nemá

Pre Denník N Igor Matovič po zverejnení textu o sťahovaní Remišovej povedal, že netušil, že je Remišová na úrade vlády v prenájme. Ďalej odmietol aj to, že by mal čokoľvek spoločné so zaslaním listu pre jej ministerstvo. Doplnil, že by sa jej určite týmto spôsobom nechcel pomstiť. 

Veronika Remišová má na celoplošné testovanie iný názor ako premiér 

„Máme iný názor na celoplošné testovanie, nie je to politický spor, ale rozdielne názory na najlepšie riešenie,“  vysvetľovala Veronika Remišová po hlasovaní 17. januára  na jej Facebooku.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

V strane Za ľudí po diskusii s odborníkmi a lekármi zastávajú názor, že testovanie je potrebné a účinné, no iba v najpostihnutejších regiónoch Slovenska. 

Nikdy nepodporí plošné testovanie 

Veronika Remišová sa v rozhovore pre Denník N vyjadrila, že strana Za ľudí už žiadne plošné testovanie nepodporí a nepáči sa jej, že Igor Matovič do diskusie o testovaní nezapojil odborníkov. 

„Premiér nemusí komunikovať všetky aspekty pandémie. Komunikácia by mala byť disciplinovaná, podľa presných princípov krízovej komunikácie s jasne rozdelenými kompetenciami kto, čo a kedy komunikuje,“ povedala Remišová s tým, že premiérovi odporúča vytvoriť na komunikáciu s verejnosťou špeciálny tím. 

Domov
Zdieľať
Diskusia