Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
21. januára 2021, 13:30
Čas čítania 2:37
Tímea Krauszová

V Bratislave máme nové burgre: Žeby šlo o najlepšie hranolky v meste?

GASTRO BRATISLAVA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Vyskúšali sme nový slider od Salt'n'Pepa, ktorí začali s rozvozom len začiatkom tohto roka. Chutilo nám?

Bratislava je znovu o gastropodnik bohatšia. Manželia Tlstovičovci so svojím konceptom Salt'n'Pepa prišli po dvoch rokoch fungovania v Prahe aj na Slovensko. Petržalský podnik rozbehol testovaciu donášku už počas uplynulého víkendu, pričom v ponuke mali niekoľko burgrov, kuracie krídelká či vegánsky vyprážaný karfiol s tahini omáčkou. Nechýbali klasické prílohy ako coleslaw či hranolky a niekoľko druhov omáčok.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Salt’n’Pepa FOOD (@saltnpepa_food)

Novinku v hlavnom meste sme museli hneď otestovať tiež: objednali sme si burger s konfitovaným kačacím mäskom a k nemu hranolky s bryndzovou omáčkou. Tento burger nám na telefóne odporučili priamo na prevádzke, vraj sa momentálne teší najväčšiemu úspechu spomedzi všetkých v Bratislave. Obsahuje 12 hodín ťahané kačacie mäsko s konfitovanou cibuľkou na kačacej masti, k tomu syr raclette, rukolu a kapustu s červenou repou, chrenom a balzamikovým octom.

Za toto kombo zaplatíš 9,50 €, objednať si ho vieš online alebo telefonicky, dostupní sú aj na Wolte. V prípade telefonickej či online objednávky je jednotná cena za doručenie dve eurá. Kebyže hľadáš lacnejšiu verziu, pulled pork s hranolkami a omáčkou vieš mať za osem eur (alebo len burger za šesť).

Takto nám prišiel burger aj s hranolkami, omáčka v samostatnom obale.
Takto nám prišiel burger aj s hranolkami, omáčka v samostatnom obale. Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová
Odporúčané
TEST 10 jablkových džúsov: Ktorý outsider nás prekvapil najviac a ako obstál Pfanner s takmer 200-ročnou tradíciou? TEST 10 jablkových džúsov: Ktorý outsider nás prekvapil najviac a ako obstál Pfanner s takmer 200-ročnou tradíciou? 18. októbra 2020, 9:30

Nenechaj sa znechutiť veľkosťou: nadupaný slider je plný chuti, aj keď sa zdá byť na pohľad maličký. Briošková žemľa bola krehká a vláčna, hoci trochu mäkká – textúru do značnej miery ovplyvňuje aj donáška, najmä v tomto počasí. Rukolu sme síce v kombinácii s kačkou nečakali, chuť burgru však nejak zvláštne ani neovplyvňovala.

Mäso bolo jemné, mäkké no s typickou štruktúrou trhaného. Nechýbalo tomu žiadne korenie a karamelizovaná kapusta k nemu pasovala dokonale. Pravdupovediac však najprenikavejšou chuťou bola práve táto kapusta. Roztopený syr či rukolu sme sotva cítili. Keď si predstavíš najlepšiu kačku od tvojej babky a namiesto lokše si k tomu dáš poriadnu žemličku, tak budeš blízko k výslednej chuti tohto slidera. Zjedli sme ho veľmi rýchlo a zrejme by sme zvládli aj ďalší. V prípade veľkého hladu si rovno objednaj dva.

Salt'n'Pepa,burger
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Brutálnym prekvapením boli hranolky. Väčšina poctivých podnikov, ktoré robia zemiakovú prílohu zo skutočných zemiakov, ponúkajú skôr pečené zemiaky, pretože ich hranolky by dovoz nezvládli. Tieto konkurujú aj zrejme najznámejším zemiačikom z fastfoodových reťazcov, a to ako tvarom, tak aj svojou chuťou. Dozlatista vypražené, chrumkavé, v strede stále vláčne, ideálne posolené... Nemáme im čo vytknúť. Kebyže sa môžeme v tomto čase prechádzať aj po uliciach, toto by jednoznačne dobre bodlo pri večernej prechádzke ako snack do ruky.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Pokiaľ ide o bryndzovú omáčku, tá bola na náš vkus málo slaná (či skôr málo bryndzová). Pripomínala viac smotanový dressing než bryndzový, no mala veľmi príjemnú konzistenciu a nielenže vystačila na každý jeden hranolček, aj ich skvele doplnila. Zvolili by sme však zrejme na druhýkrát už niečo iné.

Majitelia majú za sebou zaujímavý príbeh. Odišli zo svojich zamestnaní, aby si splnili gastrosen. Zuzana a Radoslav Tlstovičovci rozbehli v českom hlavnom meste úspešný foodtruck (dnes už majú dva), neskôr k nemu pridali aj reštauráciu.

Prácu majú dobre rozdelenú: kým on najradšej varí, ona sa venuje marketingu a organizačným veciam. Pri názve projektu sa inšpirovali nielen dievčenským hip-hopovým triom Salt-N-Pepa, pripomínajú ním aj to, čo nesmie chýbať v žiadnej kuchyni – soľ a korenie. Neboja sa ani experimentovať, okrem klasických streetfoodových jedál u nich nájdeš aj vyprážaný karfiol a vzhľadom na pražskú pobočku môžeme zrejme očakávať aj fusion výtvory inšpirované ázijskými krajinami.

Salt'n'Pepa,burger
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Finálny verdikt: Salt'n'Pepa si nepochybne rýchlo vybuduje klientelu. Majú dobrú povesť, ktorú si so sebou priniesli z Prahy a mnohí ich už aj poznajú. Vyberie si u nich aj vegetarián či vegán a neboja sa predstavovať novinky (v čase písania článku predstavili nový dvojitý slider). Samotný slider chutí dobre, záleží však od tvojich očakávaní. Z jednej porcie sa dosýta veľký chlap (pravdepodobne) nenaje. Už len pre tie hranolčeky a zaujímavý výber (buttermilk chicken?!) sa to oplatí vyskúšať. Na prvýkrát dobré a dávame im štedrých 8/10.

Odporúčané
REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách 12. apríla 2024, 14:00

Jediné, čo by sme radi doplnili do menu, sú nápoje, zišla by sa aj informácia o gramáži jedál. No o tom, či sa ti za túto cenu oplatí koštovať a získajú si teba (a tvoje chuťové poháriky) sa už budeš musieť rozhodnúť sám. 

Domov
Zdieľať
Diskusia