Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2021 o 14:03
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Richard Sulík: Matovič mi sľúbil, že toto je posledné masívne plošné testovanie

NEWS RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Richard Sulík na Facebooku vysvetľuje, prečo súhlasil s celoplošným testovaním.

Vláda sa v nedeľu večer dohodla na forme celoplošného testovania na Slovensku. S rozhodnutím súhlasili všetci ministri okrem šéfky Za ľudí Veroniky Remišovej. 

Richard Sulík tvrdí, že síce mohli byť principiálne proti plošnému testovaniu, rozhodli sa ísť cestou argumentácie a upravili niektoré parametre. Zároveň sa s vládou dohodli pod prísľubom, že sa už nikdy žiadne ďalšie plošné testovanie konať nebude. 

„Naša váha vo vláde nie je taká silná, aby sa plošné testovanie zrušilo. Dali sme teda hlavy dokopy a navrhli sme všetko rozumné, čo sa len navrhnúť dalo. Aby bolo testovanie pohodlnejšie, bezpečnejšie a logickejšie. Vďaka tomu sme dostali prísľub, že toto celoplošné testovane je posledné (!), že testovacích miest bude viac, aby sme sa tam netlačili a nečakali dlhšie ako je nevyhnutné,“ uviedol Sulík. 

Odporúčané
PREHĽAD: Ako bude vyzerať masívne plošné testovanie, kto má výnimky a kam sa bez negatívneho výsledku nedostaneš? PREHĽAD: Ako bude vyzerať masívne plošné testovanie, kto má výnimky a kam sa bez negatívneho výsledku nedostaneš? 17. januára 2021 o 19:57

Ani Sloboda a Solidarita nie je podľa Richarda Sulíka stotožnená s konceptom pretestovania celého Slovenska a následného uvoľnenia pohybu len pre ľudí, ktorí majú certifikát s negatívnym výsledkom. 

Podobne ako Veronika Remišová, aj Richard Sulík si ako zásluhu pripísal niekoľko výnimiek pre ľudí, ktorí sa testovať nemusia: „Mysleli sme na dôchodcov, aby nezostali uväznení doma a na ďalšie výnimky, pre ktorých by testovanie bolo katastrofou, napríklad ZŤP,“ uviedol Sulík. 

Domov
Zdieľať
Diskusia