Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2021, 10:21
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Richard Sulík vynechal 4 rokovania vlády, lebo mal v Dubaji slabý signál

NEWS DUBAJ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Pre Denník N Richard Sulík vysvetlil, prečo sa nezúčastnil štyroch rokovaní vlády, čo mu vyčíta najmä premiér Igor Matovič.

Richard Sulík strávil vianočné sviatky v Dubaji. Podľa slov Igora Matoviča to má dokazovať, že ministrovi hospodárstva sú ukradnuté tisícky obetí koronavírusu na Slovensku. V čase, keď predseda vlády informáciu o Sulíkovej dovolenke v Dubaji zverejnil, šéf SaS už bol na Slovensku v domácej karanténe. 

Slabé pripojenie

Matovič však svojmu koaličnému partnerovi vyčítal fakt, že sa nezúčastnil štyroch online rokovaní vlády, ktoré sa týkali schvaľovania prísnejších opatrení na celom Slovensku aj celoplošného testovania v okrese Nitra. 

Odporúčané
Sulík reaguje na Matoviča: Už som na Slovensku, je jedno, či som doma alebo na Severnom póle Sulík reaguje na Matoviča: Už som na Slovensku, je jedno, či som doma alebo na Severnom póle 7. januára 2021, 14:41

„Na zasadnutia vlády riadne chodím. Medzi sviatkami vláda rokovala mimoriadne a online. Bohužiaľ, nebolo možné, aby som sa pripojil, mal som problém so signálom,“ vysvetlil svoju neúčasť Denníku N Richard Sulík. Keďže patrí Dubaj medzi vychýrené dovolenkové destinácie majetnejších ľudí aj biznismenov a v krajine už majú na niektorých miestach aj 5G pripojenie, slová Sulíka sa dajú pochopiť len veľmi ťažko.

Sulík však dodáva, že so sebou mal špeciálny vládny notebook, ktorý umožňuje pripojiť sa na rokovania vlády a problémom teda bolo len pripojenie. Problém to podľa neho nie je, pretože body programu rokovania vlády boli riadne schválené prítomnými ministrami. 

Antigénové testy doručil, ale málo

Richard Sulík nevidí problém vo svojej neprítomnosti na Slovensku počas sviatkov. „Už som na Slovensku a spolu so mnou aj antigénové testy v sľúbenom termíne i počte. Počas sviatkov ma plnohodnotne zastúpil môj mimoradne schopný tím pod vedením Jána Oravca, ktorí by to robili rovnako, či by som bol doma alebo na Severnom póle. O tom je tímová práca,“ vysvetlil minister hospodástva na sociálnej sieti.

Odporúčané
Slovenka Dominika testuje v Dubaji luxusné autá: Fičí najmä Rolls-Royce, Bentley či géčkové Mercedesy (Rozhovor) Slovenka Dominika testuje v Dubaji luxusné autá: Fičí najmä Rolls-Royce, Bentley či géčkové Mercedesy (Rozhovor) 19. marca 2024, 14:30

Na Facebooku tiež zverejnil fotku antigénových testov, ktoré 7. januára dorazili na Slovensko v počte 2,6 milióna a dodal, že rovnaký počet príde aj v priebehu budúceho týždňa. Argumentom mala byť pred pár dňami kapacita lietadla.

 „Po predlhých 7 týždňoch (!) dnes konečne príde prvých 16 % z pôvodne objednaných testov, respektíve 32 % z upravenej objednávky. Strašná hanba a zlyhanie,“ konštatoval premiér Matovič v deň doručenia testov.

Domov
Zdieľať
Diskusia