Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2020, 8:22
Čas čítania 1:03
Viktor Kniš

Haščákovi sa nepáči jeden zo sudcov, ktorý má rozhodovať o väzbe. Zrejme strávi za mrežami aj Silvester

NEWS JAROSLAV HAŠČÁK
Uložiť Uložené

Najznámejšou zo senátu Najvyššieho súdu, ktorý má o väzbe pre Haščáka rozhodovať, je Alena Šišková, ktorú chcel podľa Threemy podplatiť Marian Kočner.

Jaroslav Haščák strávil Vianoce vo väzbe. Spolumajiteľa finančnej skupiny Penta vyšetrovateľ obvinil z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti v súvislosti s obchodovaním s nahrávkou Gorily ešte začiatkom decembra.

Špecializovaný trestný súd následne rozhodol, že existujú podozrenia, na základe ktorých by mohol oligarcha „sofistikovane usmerňovať vydavateľskú činnosť tak, aby výsledkom bolo zosúladenie výpovedí svedkov a obvinených v jeho prospech“.

Keďže sa Haščák voči rozhodnutiu ŠTS odvolal, rozhodnúť musí Najvyšší súd. Pôvodne naplánované zasadnutie sa však nekonalo, pretože obhajcovia podnikateľa podali námietku zaujatosti voči členovi senátu.

„Väzobné stíhanie nášho klienta považujeme naďalej za nezákonné a nedôvodné a zo strany orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) navyše za účelové," uviedol Haščákov advokát Martin Škubla. Poukázal tiež, že orgány činné v trestnom konaní neurobili žiadne vyšetrovacie úkony.

Domov
Zdieľať
Diskusia