Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2020, 16:31
Čas čítania 2:29
Dominik Vetrák

Recenzia: The Mandalorian je aj v 2. sérii veľkým sklamaním. Zachraňujú ho až nostalgické postavy z filmov a skvelý vizuál

FILMY A SERIÁLY THE MANDALORIAN
Uložiť Uložené

Máme za sebou 2. sériu Mandaloriana. Oplatí sa vidieť?

Prvá séria Mandaloriana bola sklamaním. Seriál mal vynikajúci štart a záver, ale medzitým to bol balast, vata, zbytočné epizódy, ktoré dej neposúvali smerom dopredu, ale skôr do boku. Tak schválne, vieš, o čom bola väčšina tých epizód? Dúfali sme, že v druhej sérii bude dej celistvejší a viac sa zameria na Manda.

Bohužiaľ, stalo sa niečo podobné ako naposledy. 2. séria mala skvelý štart s charizmatickým Timothym Olyphantom nosiacim brnenie Boba Fetta. Nasledovalo však ďalšie vetvenie príbehu a „side questy“. 

Odporúčané
10 najočakávanejších komiksových a sci-fi filmov roka 2021 10 najočakávanejších komiksových a sci-fi filmov roka 2021 18. decembra 2020, 14:30

Dobre sa na ne pozeralo a vďaka kratšej stopáži sa nikdy nedostavil stereotyp či nuda. Na obrazovke sa neustále striedala akcia či cool momenty, ale to je tak všetko. Mandalorian má skvelý vizuál, keď je vidieť, že do toho Disney nalieva poriadny balík peňazí.

Pod zlatistým povrchom sa však nenachádza žiadny úžasný scenáristický nápad. Všetko je predvídateľné, nič ťa neprekvapí a jediné chvíle, kedy ťa Mandalorian posadí na zadok, sú návraty legendárnych postáv.

Mandalorian sa až príliš spolieha na nostalgický element, a tak sa vracajú slávni rytieri Jedi, aby tvorcovia potešili fanúšikov. Vrátil sa aj Boba Fett, ktorý dostane vlastný seriál. A hoci sú epizódy s ním skvelé a je radosť pozerať sa na slávneho bounty huntera v plnej sile a brnení, je to opäť niečo, za čo nevďačíme Mandalorianovi, ale obľúbenosti postavy. 

Mandalorian
Zdroj: Disney+

Mandalorian je plný fan service, a teda všelijakých odkazov a dejových liniek, ktorými majú potešiť veľkých fanúšikov Star Wars. Seriál však naťahujú a v prostredných epizódach nie je veľmi zaujímavý. Ako sme už spomínali, týka sa to deja.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia