Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2020, 14:05
Čas čítania 1:30
Tímea Krauszová

Keby som mal možnosť obetovať môj život za život tisícov nevinných obetí, urobím to, píše premiér Igor Matovič

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

„Oddnes som jedným z vás.“

Len nedávno rôzne zdroje potvrdili najskôr pre Aktuality, neskôr aj pre TASR, že Igor Matovič sa nakazil koronavírusom. Potvrdil to už aj samotný premiér na Facebooku. „Oddnes som jedným z Vás,“ napísal v ďalšom zo svojich statusov a priložil aj snímku svojej SMS-ky, ktorá potvrdzuje nákazu.

Odporúčané
Čakajú nás čierne Vianoce, varuje konzílium odborníkov. Krátko pred lockdownom zverejnili posolstvo pre nás všetkých Čakajú nás čierne Vianoce, varuje konzílium odborníkov. Krátko pred lockdownom zverejnili posolstvo pre nás všetkých 18. decembra 2020, 7:53

Počas Vianoc chcel pomáhať pri boji s koronavírusom, nákaza mu to prekazila

„Deväť mesiacov mi nezáležalo na ničom viac, ako na ochrane zdravia a životov tých najbezbrannejších z nás. Na životoch starých a chorých ľudí, ktorí sa zrazu znenazdajky stali rukojemníkmi nášho prístupu k nim. Deväť mesiacov neustále bojujem s ľuďmi, ktorí merajú mieru pandémie len množstvom zatvorených barov a huckajú tým ľudí proti opatreniam a (vlastnej) vláde,“ napísal v emotívnom statuse. Premiér sa vraj už tešil na niekoľko dní bez stresu, no vianočné sviatky napokon strávi inak než plánoval.

Pôvodne mal počas Vianoc pomáhať v nemocnici. Chcel vraj poukázať na obete „nášho sebectva“ a zdôrazniť, koľko mŕtvych či chorých si šírenie koronavírusu na Slovensku vyžiadalo, a koľko zdravotníkov sa pri starostlivosti umára nekončiacou prácou. „Teraz budú zrejme plány trochu iné,“ pokračuje Matovič. „Áno, štatisticky by som to mal prežiť bez ujmy, ale ak by som mal možnosť obetovať môj život za život tisícov nevinných obetí, urobím to.“

V statuse opakovane kritizuje, že starí a chorí ľudia trpia kvôli sebectvu ľudí. Argumentuje, že slobodní nie sme v zmysle, že si môžeme robiť, čo chceme a ohroziť tým iných, slabších či chorých ľudí. Zájde tak ďaleko, že porovnáva aj pacientov s rakovinou so sociopatmi (zrejme tým naráža na občanov, ktorí nedodržiavajú pravidlá a prispievajú k šíreniu Covid-19). 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

„Sloboda neznamená, že naše práva sú absolútne a bezbranní majú len držať hubu a modliť sa, aby neumreli. Sloboda neznamená, že život onkologického pacienta je menej ako právo na pôžitky života sociopata.“ Na záver sa dokonca ospravedlnil za svoje chyby, no dodal, že jediný podstatný cieľ „v tejto vojne“ je chrániť životy a zdravie bezbranných ľudí.

Správa o premiérovi prišla len deň po tom, čo sa u Borisa Kollára mimoriadne stretla koaličná rada. Matovič sa zúčastnil aj zasadnutia vlády v stredu.

Je možné, že niektorí z jeho kolegov sa nakazili tiež, povedala Veronika Remišová pre Denník N. Ide do karantény spolu s Borisom Kollárom a viacerými ministrami. Minister obrany Jaroslav Naď mal dnes ráno negatívny antigénový test.

Domov
Zdieľať
Diskusia