Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2020, 11:13
Čas čítania 1:22
Adam Novosad

Rozbitý Cyberpunk 2077 si už v Playstation obchode nekúpiš. Sony ho po sťažnostiach rovno odstránilo

TECH CYBERPUNK 2077
Uložiť Uložené

Sony odmietol predávať hru, ktorá nespĺňala nároky hráčov.

Niet pochýb o tom, že hra Cyberpunk 2077 vyšla na herných konzolách v stave, ktorým hráči pohŕdajú. Najmä na súčasnej generácii konzol Playstation 4 a Xbox One zažívajú hráči rozsiahle chyby v herných mechanizmoch aj samotnej grafike hry, a tak sa za predčasné vypustenie dlho očakávaného titulu muselo štúdio CD Projekt Red opakovane ospravedlňovať, informuje GameSpot.

Zo Cyberpunku 2077 sa na sociálnych sieťach stal terč vydarených meme obrázkov, čo nakoniec štúdio CD Projekt Red prinútilo sťažujúcim sa hráčom vrátiť peniaze, ak o to požiadali. Aj tak sa však ku svojim peniazom nedostali úplne všetci.

Rozbitý Cyberpunk 2077 si už na Playstation nekúpiš. Sony ho natvrdo odstránilo zo svojho obchodu
Zdroj: CD Projekt

Momentálne ale prišiel zlom, ktorý zrejme nikto nečakal. Spoločnosť Sony stojaca za konzolami Playstation sa v oficiálnom vyjadrení rozhodla nespokojnosť zákazníkov vyriešiť radikálnym spôsobom a Cyberpunk 2077 rovno odstránila zo svojho internetového obchodu Playstation Store.

A tento krok sa netýka len verzie obchodu pre Playstation 4, ale aj pre obchod fungujúci na novej generácii konzol Playstation 5, kde mali byť problémy s hrou o trochu menej rozsiahle. Sony dokonca na sociálnych sieťach vyzvalo hráčov, aby v prípade nespokojnosti požiadali priamo obchod o vrátenie peňazí, čomu Sony rado vyhovie.

V minulosti pritom zo svojho obchodu odstránila množstvo hier, ale u hry takýchto obrovských rozmerov zrejme nikto nečakal, že sa spoločnosť zachová tak rázne. 

Odporúčané
Zúfalý youtuber Jake Paul ponúka Conorovi McGregorovi 50 miliónov, keď sa s ním pobije. Vo videu ho hrubo dourážal Zúfalý youtuber Jake Paul ponúka Conorovi McGregorovi 50 miliónov, keď sa s ním pobije. Vo videu ho hrubo dourážal 15. decembra 2020, 16:09

Zatiaľ nie je jasné, dokedy bude hra v Playstation Store chýbať, ale Sony vo svojom vyhlásení povedalo len toľko, že nateraz ju predávať nebude, pretože si chce udržať vysokú mieru spokojnosti svojich hráčov. Nevieme, dokedy bude hra nedostupná a či chce Sony čakať až na potrebné opravné patche, na ktorých štúdio pracuje.

V obchode pre herné konzoly Xbox od Microsoftu momentálne Cyberpunk 2077 zostáva dostupný bez zmien.

Veľavravným ukazovateľom toho, ako herný svet prijal vydanie nedokončenej hry Cyberpunk 2077 je najmä vývoj hodnoty akcií poľského štúdia, ktoré za hrou stojí. CD Projekt Red v posledných dňoch výrazne stráca hodnotu, čo rozhodne nepoteší investorov a manažérov. 

O nich sa hovorí ako o hlavnej hybnej sile rozhodujúcej o vydaní krátko pred Vianocami. Investori vraj na štúdio tlačili, aby hru vydali pred vianočnými sviatkami, kedy ľudia míňajú najviac peňazí, vďaka čomu zrejme očakávali vyššie výnosy. Zrejme sa prerátali, a teraz tak hodnota akcií konštantne klesá, takže investori dosiahli presný opak svojho plánu.

Rozbitý Cyberpunk 2077 si už na Playstation nekúpiš. Sony ho natvrdo odstránilo zo svojho obchodu
Zdroj: Google
Domov
Zdieľať
Diskusia