Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2020, 19:13
Čas čítania 1:42
Dominik Vetrák

Tvorcovia Cyberpunku vedeli, ako katastrofálne hra vyzerá na PS4 a Xbox One. Aj napriek tomu to hráčom zatajili a vydali ju

ZAUJÍMAVOSTI CYBERPUNK 2077
Uložiť Uložené

Hráči vracajú Cyberpunk 2077.

Cyberpunk 2077 vyšiel minulý týždeň, no aj niektorí hráči, ktorí pri hre strávia celý deň, ju ešte nedohrali. Môžu za to bugy a zlý technický stav hry, ktorá častokrát padá. Obzvlášť na PS4 a Xbox One je titul takmer nehrateľný.

Prepady fps (snímky za sekundu) až na úroveň 15-20fps, nefunkčné úlohy, ktoré sa nedajú dokončiť, grafika, ktorá je obrovským sklamaním (a oproti prezentovaným záberom aj veľkým klamstvom) a mnohé ďalšie problémy spôsobujú, že hráči hru vracajú. 

Odporúčané
Najlepšou hrou roka sa stalo The Last of Us: Part 2. Playstation exkluzivita vyhrala celkovo 7 kategórií Najlepšou hrou roka sa stalo The Last of Us: Part 2. Playstation exkluzivita vyhrala celkovo 7 kategórií 11. decembra 2020, 7:57

K tomu ich vyzýva aj samotné štúdio CD Projekt Red, ktoré hru vytvorilo. V najnovšom prehlásení sa ospravedlňujú hráčom za stav hry a za to, že verzie pre PS4 a Xbox One pred vydaním neukázali.

Nevieme, aký má toto ospravedlnenie význam, keďže v podstate priznávajú, že si boli plne vedomí, v akom stave hra je. Aj napriek tomu ju však odmietali hráčom ukázať, aby tak kupovali mačku vo vreci. Jednoducho chceli zarobiť, a tak klamali a zavádzali v prezentácii produktu. 

Na záver sľubujú, že nás tento týždeň čaká rýchly patch, ktorý opraví niektoré veci na starých konzolách. Ďalšie dva veľké patche vyjdú v januári a februári roka 2021. To je jasným znamením, že hra je v stave, kedy by ešte pár mesiacov nebola vôbec pripravená na vydanie.

Ako sme písali v tomto článku, nie je to chyba vývojárov. Tí o chybách vedeli, akurát nemali dostatok času ich opraviť, keďže manažéri, akcionári a šéfovia štúdia chceli hru vydať ešte pred Vianocami.

Odporúčané
Režisér Zaklínača 3 opúšťa CD Projekt Red. Multiplayer pre Cyberpunk 2077 sa ruší a sklamaním sú aj predaje hry Režisér Zaklínača 3 opúšťa CD Projekt Red. Multiplayer pre Cyberpunk 2077 sa ruší a sklamaním sú aj predaje hry 5. mája 2021, 19:02

Po tom, ako sa CD Projekt Red prezentoval rasistickými názormi a prehláseniami, cez ich prejavy transfóbie ako v hrách, tak na sociálnych sieťach, až po scénu v hre, ktorá vyvoláva epileptický záchvat. To všetko postupne pridávalo spoločnosti na veľmi zlej povesti. Klincom do rakvy ich povesti je už len stav Cyberpunku a klamanie spoločnosti, ktorá z hráčov chcela dostať peniaze za každú cenu. Ešte stále si myslíš, že je CD Projekt Red úžasná spoločnosť? 

Klamú, zavádzajú a odmietajú hrať so svojimi zákazníkmi otvorenú, úprimnú hru. Svojich zamestnancov nútia pracovať aj 100 hodín týždenne a vedome ubližujú transrodovej komunite. Možno je načase premyslieť si, komu dávaš svoje peniaze a či si ich nezaslúži viac nejaký menší vývojár. 

Len v samotných predobjednávkach pritom už predali tvorcovia 8 miliónov kusov hry a podľa finančnej správy CD Projekt Red už spoločnosť aj zaplatila náklady na vývoj a reklamu hry. 

Domov
Zdieľať
Diskusia