Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2020, 20:04
Čas čítania 0:46
Daniel Mikolášik

Slovák sa bez rúška zúčastnil novembrového protestu proti opatreniam. Nakazil sa koronavírusom a zomrel

NEWS OPATRENIA PROTEST
Uložiť Uložené

Protestoval proti koronavírusu, sám sa na proteste nakazil a zomrel. Memento pre všetkých, ktorí sa snažia COVID-19 bagatelizovať.

Podvečer na sviatok Nežnej revolúcie organizovali viaceré skupiny v hlavnom meste protivládne protesty. Zúčastnili sa futbaloví chuligáni, kotlebovci, sympatizanti Smeru, ale okrem nich aj mnohí obyčajní občania, ktorých pandémia priviedla až do zúfalého stavu.

Odporúčané
Boli sme sa pozrieť na protestoch v Bratislave: Blízko nás hodili delobuch a skoro sme ohluchli Boli sme sa pozrieť na protestoch v Bratislave: Blízko nás hodili delobuch a skoro sme ohluchli 18. novembra 2020, 6:59

Protesty sa organizovali predovšetkým proti vládnym opatreniam v súvislosti so zamadzením šírenia koronavírusu. Účastníci ich tak svojou prítomnosťou automaticky porušili, keďže platil zákaz zhromažďovania. Okrem toho však väčšina porušovala aj ďalšie nariadenia, ako napríklad povinnosť nosenia rúška, čím boli protesty o to viac rizikové vzhľadom na pandemickú situáciu.

 

Slovák sa zúčastnil novembrového protestu proti opatreniam bez rúška. Nakazil sa koronavírusom a zomrel
Zdroj: Ilustračná foto – TASR/Jaroslav Novák

Polícia Slovenskej republiky, konkrétne jej anti hoaxová odnož, aktuálne informuje na sociálnej sieti, že jeden z účastníkov novembrového protestu proti opatreniam sa sám nakazil koronavírusom. O necelý mesiac na to zomrel.

Muž ležal na jednotke intenzívnej starostlivosti na infekčnom oddelení v Lučenci. Bol v kritickom stave v umelom spánku pripojený na prístroje. V piatok v noci zomrel, informuje polícia. Rovnakú informáciu dnes uviedol aj premiér Igor Matovič v diskusnej relácii Sobotné dialógy na RTVS.

Muži zákona preto opäť apelujú na občanov, aby nepodceňovali koronavírus a platné bezpečnostné opatrenia. „Ak vám budú Vaši známi či príbuzní hovoriť a ukazovať statusy konšpirátorov o tom, že na protestoch sa nikto nenakazil a pandémia je výmysel, ukážte im tento status,“ píše polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia