Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. decembra 2020, 17:54
Čas čítania 2:19
Dominik Vetrák

Emotívna vojnová hra Valiant Hearts rozplače aj drsného chlapa. V Journey a Abzu zase spoznáš nádherné púštne a podmorské svety

TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Dnes si povieme o 4 úžasných hrách, ktoré by si si mal zahrať.

Po dlhšej pauze s tipmi na hry, kedy sme sa viac venovali seriálom, ako Atlanta, The Undoing či The Liberator, ťa dnes potešíme ďalšími skvelými 3 hrami. Naposledy sme ti odporúčali What Remains of Edith Finch, The Unfinished Swan a Donut County. Dnes to budú nemenej úspešné a rovnako kvalitné tituly.

Jeden z nich dokonca skončil v roku 2012 v počte hlasov o najlepšiu hru roka na 2. mieste (hneď za The Walking Dead od Telltale Games). Už klasicky nájdeš za názvom hry platformy, na ktorých je hra dostupná a aj hodnotenie na Metacritic.com, ktoré priemeruje hodnotenia vo všetkých relevantných a veľkých recenziách. 

Odporúčané
V čom Xbox Series X prekonal PS5 a v čom je zase japonská konzola niekoľkonásobne lepšia? V čom Xbox Series X prekonal PS5 a v čom je zase japonská konzola niekoľkonásobne lepšia? 2. decembra 2020, 14:30


1. Valiant Hearts: The Great War – PC, iOS, Android, PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch (87/100)

Valiant Hearts je štýlová puzzle hra s množstvom hádaniek. Jej dej sa odohráva počas 1. svetovej vojny, kedy hráme za viacero rôznych postáv, častokrát aj z oboch strán konfliktu. V jednotlivých leveloch musíš prísť na spôsob, ako postupovať, ako zachrániť životy nevinných a ako sa dostať z miesta na miesto.  

Príbeh je na konci nesmierne emotívny, keďže sa dovtedy s postavami zblížiš. Tie sú skvelo napísané a spoločne so zničujúcim príbehom pojednávajúcim o hrôzach vojny ti preniknú pod kožu. Hrou postupuješ pohybom postavy v 2D prostredí, klikaním na rôzne predmety. Svet prvej svetovej vojny je napriek jej hrôzam nádherne vystavaný.

Výtvarný štýl a celkový dizajn bojísk a krajiny navôkol ťa neraz ohúri. Valiant Hearts je hra, na ktorú spomínam aj roky po jej prejdení. Až sa mi nechce veriť, že ju vytvorilo štúdio Ubisoft, zodpovedné za Assassin’s Creed, Watch Dogs či Far Cry. Hru prejdeš za cca 7 hodín, pričom sa dá kúpiť už za 13 či 15 eur. 

2. Journey – PS3, PS4, PS5, PC, iOS (92/100)

Hry od štúdia Thatgamecompany sa tu ešte asi objavia. Prvé tri hry im vyšli v spolupráci so Sony exkluzívne na PlayStation. Journey bola poslednou z nich a zároveň aj najlepšou. Po viac ako 3 rokoch vývoja sa hráči mohli dostať do kúzelného sveta. Intuitívne a jednoduché ovládanie pomáhalo hráčom v objavovaní jeho krás a emotívnych momentov v bohatom a nádhernom prostredí, aké sa v hrách často nevidí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia