Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2020, 16:08
Čas čítania 0:40
Lukáš Čelka

Chceš pomôcť vedcom v skúmaní koronavírusu? Stačí si stiahnuť túto apku

NEWS
Uložiť Uložené

Tvoj smartfón môže pomôcť vedcom pri skúmaní vírusu.

Ak by si chcel byť nápomocný a prispieť k výskumu, ktorý hľadá spôsoby ako zefektívniť liečbu koronavírusu máme pre teba super tip. Stačí, ak si do svojho telefónu stiahneš aplikáciu DreamLab. Tá sa v noci spojí s výskumníkmi, ktorí využijú výpočtovú silu tvojho telefónu, kým budeš spať. 

DreamLab, je aplikácia, ktorá simuluje vplyv molekúl, ktoré sa nachádzajú v strave na koronavírus. Niektoré kombinácie látok totiž môžu byť prospešné pri liečbe akútnych stavov , alebo dlhodobých následkov Covid-u, informoval o tom portál BBC.

Odporúčané
Židovský lekár zachraňoval život neonacistu, ktorý zomieral na Covid-19. Hruď pokrytá hákovými krížmi ho neodradila Židovský lekár zachraňoval život neonacistu, ktorý zomieral na Covid-19. Hruď pokrytá hákovými krížmi ho neodradila 3. decembra 2020, 8:35

Podľa BBC  zatiaľ neexistujú žiadne dôkazy o tom, že by nejaká potravina mohla naozaj pomôcť ľuďom, ktorí trpia koronavírusom. Na dostatočné výsledky je potrebný ďalší výskum, s ktorým vieš pomôcť teraz aj ty. 

Organizátori projektu tvrdia, že možnosť využitia smarfónov bežných ľudí je pre nich neoceniteľná. Množstvo telefónov, ktoré sú už teraz zapojené do projektu je také výkonné, že dokážu spracovať behom 3 mesiacov také množstvo údajov, ktoré by bežnému počítaču trvalo až 300 rokov.

Pomôcť vedcom môžeš aj ty, appku Dreamlab si pre Android stiahneš TU a pre Ios TU.

Domov
Zdieľať
Diskusia