Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2020, 8:07
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Legendárna rakúska dedina „Fucking“ dostane nové meno

NEWS RAKÚSKO
Uložiť Uložené

O dopravné značenie z tejto dediny je roky enormný záujem, mnoho ľudí si z fotenia pri vstupe do obce spravilo atrakciu

Obec na západe rakúska s nie práve najšťastnejším pomenovaním „Fucking“ dostane nové meno, informuje Politico. Zodpovedným už pravdepodobne došla trpezlivosť, keďže sa dedina stala kvôli svojmu názvu atrakciou a navštevujú ju desiatky ľudí denne len preto, aby sa odfotili s dopravným značením. Taktiež sa veľmi často stávalo, že niekto značku ukradol, keďže chcel mať doma vtipný skalp. 

Odporúčané
Jankovská na výsluchu: O tajných stretnutiach s Ficom, 100-tisícových úplatkoch na súdoch a posledných dňoch Kočnera na slobode Jankovská na výsluchu: O tajných stretnutiach s Ficom, 100-tisícových úplatkoch na súdoch a posledných dňoch Kočnera na slobode 26. novembra 2020, 8:55

Na regionálnej úrovni preto Rakúsko rozhodlo, že dedinu premenujú na „Fugging“. Približne 100 otrávených obyvateľov dediny si tak bude môcť vydýchnuť a začať nový život. Už nebudú musieť pravidelne zalievať značky do betónu a denne odháňať turistov, ktorí merali cestu kvôli jednej vtipnej fotke. 

V skutočnosti ide o dlhotrvajúci problém, ktorý riešia obyvatelia už minimálne dekádu. Ešte v roku  2012 denník Daily Mirror informoval, že návštevníci posúvali hranice rušenia obyvateľov dediny tým, že sa pred značkami fotili nahí. V konečnom dôsledku však nepomohla situácii ani skutočnosť, že podnikatelia z obce si spravili z názvu dediny biznis. Predávali napríklad vianočné pohľadnice s nápisom „Fucking Christmas Cards“. Populárnym sa stalo aj pivo „Fucking“.

Domov
Zdieľať
Diskusia