Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2020, 18:29
Čas čítania 0:47
Lukáš Čelka

Kotleba: ĽSNS vstup do výberovej komisie na nákup nových testov neodmieta

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič sa dnes vyjadril, že by podľa neho bolo veľmi fajn, ak by podpredsedami výberovej komisie na nákup nových testov boli Fico, Pellegrini a Kotleba, ktorý na margo tohto výroku povedal, že vstup do komisie neodmieta.

Premiér Igor Matovič sa dnes vyjadril, že obyvateľov Slovenska bude v decembri pravdepodobne čakať ďalšie masívne testovanie. Testy má podľa jeho slov postupne do konca tohto roka obstarať ministerstvo hospodárstva, ktoré vedie Richard Sulík. 

Igor Matovič zároveň dodal, že by podľa neho bolo veľmi fajn, ak by podpredsedami výberovej komisie na nákup týchto testov boli Fico, Pellegrini a Kotleba. „Aby dostali do rúk reálnu zodpovednosť a mohli miesto hlúpych rečí aj reálne niečím v boji s Covid-19 pomôcť,“ uviedol premiér v príspevku.

Odporúčané
Matovič: V decembri bude masívne celoplošné testovanie. Následne prebehnú opakované lokálne testovania v ohniskách nákazy Matovič: V decembri bude masívne celoplošné testovanie. Následne prebehnú opakované lokálne testovania v ohniskách nákazy 19. novembra 2020, 14:43

ĽSNS vstup do výberovej komisie neodmieta

„Neodmietame vstup," uviedol predseda ĽSNS Marian Kotleba, ktorý iniciatívu víta. Upozornil však na to, že koalícia má dosť hlasov, aby opozíciu prehlasovala. „Vládna väčšina má silnú ústavnú väčšinu, ktorú sa nebojí zneužívať," doplnil. 

Zdá sa tak, že o boji s koronakrízou bude v nejakej forme spolurozhodovať aj antirúškar a šíriteľ dezinformácii o víruse Kotleba. Do akej miery však bude mať naozaj slovo a či sa nebude na celom procese iba politicky priživovať nie je jasné. 

Celý proces obstarania a nákupu 16 miliónov antigénových testov má na starosti minister hospodárstva a vicepremiér Richard Sulík (SaS). Ten avizoval, že v súvislosti s nákupom zriadi výberovú komisiu, do ktorej prizve aj zástupcov opozície a tretieho sektora.

Domov
Zdieľať
Diskusia