Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2020, 14:03
Čas čítania 1:12
Jakub Paulík

Aktualizované: Kotlebovci šíria video, podľa ktorého policajt na proteste hodil delobuch. Polícia to odmieta

NEWS MILAN MAZUREK PROTESTY
Uložiť Uložené

Kotlebovci a ich fanúšikovia účelovo obviňujú policajtov, že si hádzali pyrotechniku pod nohy sami. Polícia tvrdí, že len odvracali rukami a obrannými štítmi pyrotechnické predmety, ktoré hádzali protestujúci.

(15:00) Aktualizované o stanovisko Krajského riaditeľstva PZ.

To oni tam hodili, policajti!“ kričí na videu žena, ktoré pridal na Facebook dvorný portál politickej strany ĽSNS Kulturblog, a následne ho prezdieľal poslanec Milan Mazurek. Ten vo svojom príspevku na Facebooku tvrdí, že si policajti sami hádzali pod nohy pyrotechniku, aby to pôsobilo tak, že ju hodili demonštranti.

Milan Mazurek
Milan Mazurek Zdroj: facebook.com/MilanMazurek.NRSR

Video však nezobrazuje celý incident, ale len krátky moment predtým, ako neznámy policajt údajne hodil na zem delobuch. Z videa sa tak vôbec nedá určitosťou povedať, že delobuch zasahujúci policajt naozaj hodil cielene tak, ako tvrdí ĽSNS.

Mohlo sa totiž stať aj to, že policajt len tesne pred tým zdvihol zo zeme už zapálenú pyrotechniku, ktorú hádzali demonštranti medzi zasahujúce jednotky, pričom delobuch následne pohodil ďalej, aby nikoho nezranil.

Odporúčané
Boli sme sa pozrieť na protestoch v Bratislave: Blízko nás hodili delobuch a skoro sme ohluchli Boli sme sa pozrieť na protestoch v Bratislave: Blízko nás hodili delobuch a skoro sme ohluchli 18. novembra 2020, 6:59

Naskytuje sa aj ďalšia možnosť – že sa delobuch od policajta iba v rýchlosti odrazil. Tejto verzii nasvedčuje začiatok videa, na ktorom počuť zvuk ešte predtým, ako delobuch skončí na zemi.

Video je v nízkej kvalite, a tak iba pozorujeme, ako policajt mierne pohne rukou a na zemi sa objaví delobuch. Trajektória hodu pritom nie je jednoznačne vidieť.

Domov
Zdieľať
Diskusia