Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2020, 15:56
Čas čítania 0:28
Miriam Rumanková

Podľa štúdie majú ľudia, ktorí dlhodobo pracujú z domu väčšiu tendenciu k predsudkom a rasizmu

NEWS
Uložiť Uložené

Práca z domu sa v dôsledku šírenia koronavírusu na Slovensku stala v posledných týždňoch využívanou možnosťou.

Britská štúdia skúmala ľudí, ktorí pracujú v kanceláriách s ostatnými zamestnancami a ľudí, ktorí pracujú z domu. Výsledky ukázali, že tri štvrtiny zamestnancov, ktorí svoj pracovný priestor zdieľajú, sa častejšie vyskytujú v etnicky rozmanitej spoločnosti. Až 37 % nezamestnaných ľudí má však priateľov len z vlastnej etnickej skupiny. Informuje o tom BBC.

Vedci tiež potvrdili, že zvýšený objem práce z domu môže viesť ľudí k väčším predsudkom a rasizmu. Štúdia naznačuje, že práve rozmanité pracovné prostredie je kľúčom k znášanlivosti medzi ľuďmi.

Odporúčané
Zamestnanci Googlu zostanú na home office aj v roku 2021 Zamestnanci Googlu zostanú na home office aj v roku 2021 27. júla 2020, 23:11

Zistenia ďalej naznačili, že takmer trom štvrtinám belochov neprekážalo, ak by si ich príbuzný vzal černocha alebo aziata. Len menej ako polovici by však v rodine neprekážal moslim. 

V jednotlivých krajinách sa výsledky podstatne líšia. Rozhodujúcimi faktormi sú vek, dosiahnuté vzdelanie ale aj celkové etnické zloženie danej oblasti.

Domov
Zdieľať
Diskusia