Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2020, 8:26
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Robert Kaliňák vraj kúpil byt v Bratislave so zľavou stoviek tisíc. „Kúpil som ho dvakrát drahšie ako Lipšic,“ odkázal

NEWS ROBERT KALIŇÁK
Uložiť Uložené

Bývalý minister vnútra a podpredseda strany Smer býva v byte, ktorý podľa zistení portálu Aktuality.sk kúpil pod cenu. Mohol ušetriť stovky tisíc. Robert Kaliňák argumentuje, že išlo o menej ako holobyt.

Robert Kaliňák v roku 2008 podľa zistení Aktuality.sk podpísal kúpnu zmluvu na byt v lukratívnej časti Bratislavy, ktorá môže byť podľa odhadov maklérov minimálne o polovicu nižšia, ako jej skutočná trhová cena. Za byt v Starom meste s rozlohou 217 metrov štvorcových mal bývalý trojnásobný minister vnútra zaplatiť 240-tisíc eur, resp. takmer 300-tisíc eur s dvomi garážami. 

Taký byt má dnes podľa developera osloveného Aktualitami hodnotu asi 760-tisíc eur. Maklér pripomína, že cena za meter štvorcový v lokalite, kde býva Robert Kaliňák, sa pohybovala v rozmedzí 3000 až 4300 eur. Kaliňák mal podľa zistení portálu nakupovať za pribižne 1100 eur za meter. „Za 1100 eur na meter štvorcový sa v tom čase nedal kúpiť byt v žiadnej časti Bratislavy,“ okomentoval anonymný realitný maklér pre Aktuality.

Domov
Zdieľať
Diskusia