Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2020, 16:03
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Polícia rozbehla celoslovenskú akciu, kontroluje certifikáty z testovania. Pripomína 1000-eurové pokuty

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Polícia na Facebooku upozorňuje, že počas celého dňa vykonáva na území Slovenska kontroly.

Polícia na celom územi Slovenska od rána kontroluje občanov a vyzýva ich, aby predložili certifikáty s negatívnym výsledkom z celoplošného testovania. „Príslušníci policajného zboru neskúmajú zdravotný stav a ani sa neoboznamujú s lekárskym tajomstvom. Pri kontrole zákazu vychádzania preverujú len dodržanie podmienok,“ upozorňujú na Facebooku. 

Polícia pripomína, že dohliada len na to, či obyvatelia Slovenska dodržiavajú opatrenia, resp. zákazy. 

„Ide o údaje získavané s cieľom naplnenia účelu, pre ktorý bol vládou nariadený zákaz vychádzania a tieto údaje majú svoj legálny podklad v príslušných uzneseniach vlády prijatých v intenciách ústavného zákona,“ uvádza polícia. 

Čo môžeš a nemôžeš robiť negatívnym certifikátom sme zhrnuli v tomto článku, kde sa dozvieš, ako vyzerá prísny zákaz vychádzania pre ľudí, ktorí sa otestovať neprišli.
Odporúčané
Prehľad: Čo môžeš a nemôžeš bez negatívneho certifikátu, aké obchody otvárajú pre otestovaných a kedy môžeš dostať pokutu 1659 eur Prehľad: Čo môžeš a nemôžeš bez negatívneho certifikátu, aké obchody otvárajú pre otestovaných a kedy môžeš dostať pokutu 1659 eur 2. novembra 2020, 5:55

Polícia pripomína, že priestupky rieši individuálne a prihliada na okolnosti – najmä na spôsob jeho spáchania a následky, na mieru zavinenia, na pohnútky a na osobu páchateľa.

„Sankcie taktiež zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1000 eur a v správnom konaní do 1659 eur (správne konanie rieši UVZ SR a okresné úrady),“ dodáva polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia