Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2020, 13:25
Čas čítania 0:44
Tímea Krauszová

Starostka bratislavskej Karlovky zvažuje „vypovedať poslušnosť“ a ignorovať prípadné druhé kolo celoplošného testovania

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V Karlovej Vsi bolo otestovaných 15 800 ľudí, pričom pozitívnych bolo 40.

Ak by štát nariadil druhé kolo celonárodného testovania, samospráva bratislavskej Karlovej Vsi už teraz upozorňuje, že sa možno postaví na odpor. „Koketujem s myšlienkou, že v prípade nariadenia druhého kola testovania v Bratislave, konkrétne u nás v Karlovej Vsi, navrhnem vypovedanie poslušnosti,“ oznámila starostka mestskej časti Dana Čahojová na svojom Facebooku.

Odporúčané
V Košiciach testujú v divadle, v Komárne na lodi, v Žiline hrá DJ a užiješ si výstavu. Toto sú najzaujímavejšie odberné miesta V Košiciach testujú v divadle, v Komárne na lodi, v Žiline hrá DJ a užiješ si výstavu. Toto sú najzaujímavejšie odberné miesta 1. novembra 2020, 8:17

Ak je toto víťazstvo, treba ho vraj využiť

„Nebudem zneužívať ochotu a nasadenie toľkých dobrých, slušných a takmer so všetkým zmierených ľudí,“ zdôraznila Čahojová. Kritizuje problémy, ktoré museli samosprávy riešiť v chaotickej príprave prvého kola zo strany štátu. V Karlovej Vsi bolo otestovaných 15 800 ľudí, pričom pozitívnych bolo 40.

„Na základe tohto víkendového podujatia budem požadovať opätovné otvorenie kaviarní, fitnesiek a cukrární. Lebo ak je toto víťazstvo, tak ho treba využiť,“ dodala Čahojová.

Ani starosta Ružinova Martin Chren nie je nadšeným fanúšikom testovania a dúfa, že druhé kolo už nebude musieť prebehnúť. Tiež argumentuje číslami, v Ružinove totiž otestovali približne 64-tisíc ľudí a z toho bolo pozitívnych asi 280. „Za sobotu v Bratislave vraj vyše 230 000 pretestovaných, o dosť menej než pol percenta z toho pozitívne,“ podotkol. Chren označil testovanie za branné cvičenie a len nerád by si ho zopakoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia