Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2020, 20:53
Čas čítania 2:30
Marián Mauik Biel

Prichádza zlatá éra PC hráčov? AMD predstavil nové grafiky Radeon

TECH PS5
Uložiť Uložené

Po nedávnom uvedení procesorov AMD Ryzen sa Intel aj Nvidia môžu dostať na druhú koľaj

Hrávaš sa na konzole alebo počítači? Táto téma sa týka oboch. AMD sa po dlhých rokoch v segmente procesorov a aj grafických kariet dostáva pred Intel a Nvidiu. Čerstvý Radeon radu RX 6000 konečne rozhýbe konkurenčný boj naplno. A to je pre zákazníkov vždy dobra správa.

Odporúčané
Nvidia urobila cenové zemetrasenie. Čerstvých majiteľov grafických kariet RTX 2000 podrazila Nvidia urobila cenové zemetrasenie. Čerstvých majiteľov grafických kariet RTX 2000 podrazila 18. septembra 2020, 14:32

Krátka historická vsuvka. V oblasti procesorov sa už takmer dekádu držal na vrchole Intel. Nemal vždy najlepšie ceny, ale vo výkone mu AMD jednoducho nestačil. Trochu sa to začalo meniť pred troma rokmi, keď AMD predstavilo novú architektúru Zen a v pracovnom nasadení už bol zaujímavou alternatívou. V hernej oblasti stále zaostával.

Veľmi podobné to je aj s grafickými kartami AMD Radeon. Ešte vlani platilo, že kto chce top výkon a grafické efekty, ten kupuje Nvidiu. Toto všetko sa mení a je to zásadný posun v oblastí výpočtovej techniky pre bežných spotrebiteľov.

Prichádza zlatá éra PC hráčov? AMD predstavil nové grafiky Radeon.
Zdroj: AMD

Najnovším prírastkom v portfóliu AMD je rad grafických kariet Radeon RX 6000. Nebudeme zachádzať do technických špecifikácií. Veľmi stručne povedané sa firme podarilo urobiť energeticky efektívnejšie grafiky, ktoré sa výkonom dorovnali a v niektorých prípadoch jemne predbehli svojich priamych konkurentov – rad RTX 3000 od Nvidie.

Domov
Zdieľať
Diskusia