Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2020, 13:39
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík

Matovič: Ak do troch týždňov neklesne počet prípadov, Slovensko čaká úplný lockdown

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Najbližšie obdobie ukáže, čo nás ešte čaká.

V rozhovore pre rádio Expres premiér Igor Matovič povedal, že pokiaľ na Slovensku o tri týždne nezačne klesať počet nakazených, našu krajinu čaká úplný lockdown. Matovič očakáva, že počet prípadov koronavírusu bude najbližšie dva týždne stúpať, a preto sa o prísnejšom lockdowne rozhodne o tri týždne.

V súčasnosti na Slovensku platí takzvaný miernejší lockdown, ktorého pravidlá si môžeš prečítať v tomto článku. Premiér Matovič potvrdil, že „rozhodnutie, ktoré je práve na stole, má podporu celej vládnej koalície.

Odporúčané
Slovensko má nový rekord v počte nakazených. Evidujeme 2 581 prípadov Slovensko má nový rekord v počte nakazených. Evidujeme 2 581 prípadov 23. októbra 2020, 9:33

Čísla, ktoré vidíme, sú obrazom nášho správania spred dvoch týždňov, tam je tá časová zotrvačnosť,“ vyjadril sa ďalej a povedal, že musíme zaťahovať „ručnú brzdu“. „Druhá vlna, ktorú dnes zažívame, je stokrát silnejšia a väčšia, ako bola priemerná vlna počas apríla a mája, keď sme mali 20 pozitívne testovaných prípadov denne,“ tvrdí premiér.

Igor Matovič očakáva, že pri dnešnom pilotnom testovaní na Orave a Bardejove zdravotníci zachytia 2 až 4 % pozitívnych a infekčných prípadov. Podľa informácií premiéra bol o testovanie veľký záujem už počas doobedia.

Dianie v súvislosti s pilotným celoplošným 
testovaním v Bardejove a na Orave sledujeme ONLINE.
Odporúčané
Zdravotníka otestovala žena stojaca v rade. Bez jej pomoci nemohli začať Zdravotníka otestovala žena stojaca v rade. Bez jej pomoci nemohli začať 23. októbra 2020, 12:55
Domov
Zdieľať
Diskusia