Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2020, 17:27
Čas čítania 1:19
Daniel Mikolášik

Igor Matovič: Na samite niekedy vystúpim po slovensky, niekedy po anglicky, podľa toho, ako mi napadne. Tlmočníka nepotrebujem

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Účasť v Bruseli na samite podľa Igora Matoviča prebehla bez chýb.

Igor Matovič v posledných dňoch reprezentoval Slovensko v Bruseli, kde lídri EÚ rokovali o epidemiologickej situácii, vzťahoch so Spojeným kráľovstvom, ako aj o zmene klímy a vzťahoch s Afrikou.

Po rokovaní na samite sa predviedol v živom vysielaní pred médiami v Európskom parlamente. Už v úvode sa zamotal do vlastných slov a a lámanou angličtinou sa snažil od kameramana vypýtať si druhý pokus slovami: „Can I go one time? Next time.“ 

Odporúčané
VIDEO: Matovič si spravil hanbu v živom vysielaní z Bruselu. „Can I go one time? Next time,“ pýtal si opakovaný pokus VIDEO: Matovič si spravil hanbu v živom vysielaní z Bruselu. „Can I go one time? Next time,“ pýtal si opakovaný pokus 16. októbra 2020, 7:53

Až potom prišiel na to, že kamery vysielajú jeho vystúpenie naživo. Udrel sa po čele, zasmial sa a svoju reč zopakoval ešte raz. Z videa sa stal hotový virál a okrem zdieľaní na satirických a meme stránkach o trapase písali aj viaceré slovenské médiá.

Premiér sa dnes z Bruselu vrátil a novinári sa ho pýtali aj na to, ako hodnotí vystúpenie pred svetovými médiami, svoju úroveň angličtiny a prečo v takýchto situáciách nevyužíva tlmočníka.

Na tlačovkách je podľa jeho slov zvyknutý na to, že sú pred ním novinári, s ktorými debatuje. Keďže však stál teraz pred kamerou sám, bol vraj z celej situácie zmätený. „Nevedel som, či idem live a nevedel som, ako to funguje, tak som sa zabrblal. Keď z toho chce niekto robiť vedu, nech si ju robí, ale omnoho viac to povie o danom človeku,“ povedal premiér na tlačovke.

Novinári sa ho pýtali, prečo na samite nevyužil tlmočníka. „Nepotreboval som ho tam, Na výstupe samitu niekedy vystúpim po slovensky, niekedy po anglicky, podľa toho, ako mi to práve napadne a ako som v danej téme doma,“ skonštatoval. Dodal tiež, že aj s Angelou Merkelovou komunikoval bez tlmočníka a rozumeli si.

Slovensko sa zabáva na Igorovi Matovičovi aj preto, že pred odchodom do Bruselu vyhlásil, že na zahraničnú cestu nevezme štátneho tajomníka rezortu diplomacie pre osobný spor s Richardom Sulíkom.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

„Aj v rodine, keď platia nejaké pravidlá, platia pravidlá. Keď niekto v tej rodine jej potrebuje stále len ubližovať, potom aj rodina sa k nemu tak trošku správa,“ reagoval premiér na otázku, či Martina Klusa berie do Bruselu. Dnes na tlačovke tvrdil, že štátneho tajomníka ministerstva zahraničia na samite EÚ nepotreboval. Účasť podľa jeho slov prebehla bez chýb.

Domov
Zdieľať
Diskusia