Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2020, 16:26
Čas čítania 1:29
Martin Mičuda

Obrovské, vertikálne ľadvinky dostáva už aj 4-kový kabriolet BMW, ktorý prvýkrát prichádza s plátenou strechou

Obrovské, vertikálne ľadvinky dostáva už aj 4-kový kabriolet BMW, ktorý prvýkrát prichádza s plátenou strechou
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0317628EN/the-all-new-bmw-4-series-convertible" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH BMW
Uložiť Uložené

Po športovo orientovanom 4-kovom kupé spoznávame aj variant bez strechy.

Automobilová verejnosť poriadne ešte nestrávila príchod obrovských, vertikálne orientovaných ľadviniek nových BMW M3 a M4, no nemecká automobilka nám servíruje už ďalší model s kontroverzným riešením. Aby sme boli korektní, tentokrát už nejde o nič prevratné, „len“ druhý karosársky variant radu 4. Po nedávno predstavenom kupé totiž z Mníchova prichádza úplne nová generácia radu 4 Cabrio, ktorý predstavuje menšiu revolúciu.

Nemáme teraz na mysli ani tak tú spomínanú masku ako takú, lebo tu kabriolet a kupé pochopiteľne zdieľajú, skôr riešenie sťahovacej strechy. BMW totiž vôbec po prvýkrát v prípade otvoreného radu 4 vsádza na plátenú a nie pevnú skladaciu strechu. Vďaka tomu sa znížila váha auto o 40 kilogramov a zväčšil sa batožinový priestor – pri zloženej streche má kufor 300 litrov (+80), zatiaľ čo pri vyloženej 385 litrov (+ 15).

Domov
Zdieľať
Diskusia