Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2020, 17:11
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Facebook, Twitter a TikTok blokujú príspevky, v ktorých používatelia prajú smrť americkému prezidentovi Trumpovi

NEWS FACEBOOK TIKTOK TWITTER
Uložiť Uložené

Správa o pozitívnom testovaní Donalda Trumpa na koronavírus vyvolala v ľuďoch emócie. Najväčšie sociálne siete ich chcú moderovať.

Prezident Donald Trump polarizoval spoločnosť aj pred tým, čo sa nakazil koronavírusom. Kým politickí súperi mu v súčasnosti prajú pevné zdravie, ľudia na sociálnych sieťach sú oveľa viac nekompromisní. Reagujú tak aj na slová amerického prezidenta, ktorý dlhodobo pandémiu zľahčoval a nepristupoval k zastaveniu epidémie dostatočne efektívne. V minulosti zároveň nabádal ľudí, aby sa liečili antimalarikom, ktoré v skutočnosti nemá podľa odborníkov žiadny pozitívny účinok a môže poškodiť zdravie. 

Sociálne siete Twitter, Facebook a TikTok sa teraz rozhodli zasiahnuť proti nenávisti, ktorá sa šíri v príspevkoch. Okrem reakčných meme obrázkoch niektorí používatelia vytvárajú aj príspevky, v ktorých prajú americkému prezidentovi smrť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia