Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2020, 14:11
Čas čítania 12:28
Viktor Kniš

Momo: Za zrušené koncerty nežiadam kompenzáciu od štátu, nie som taký naivný (Rozhovor)

Momo: Za zrušené koncerty nežiadam kompenzáciu od štátu, nie som taký naivný (Rozhovor)
HUDBA MOMO
Uložiť Uložené

Slovenský raper Momo vydáva ďalší album, na ktorom podľa jeho slov už nenájdeme toľko battle rapu, pretože sa jeho život zmenil a autenticita mu nedovolí nahrávať to, čo práve nežije.

Momo spustil predpredaj svojho ďalšieho sólového albumu s názvom Extras, ktorý si môžeš už teraz objednať na Ruka Hore. „Vždy to bol pseudonym v prvej osobe, väčšinou sa to tak aj v rape robí, ale chcel som nazvať celú tú skupinu ľudí, ktorí sú so mnou a za mnou, pretože môj rap nie je iba v mojej osobe, ale o všetkých ľuďoch, ktorí tvoria môj kult osobnosti,“ vysvetlil raper Refresheru, čo sa za názvom skrýva. 

Odporúčané
Gleb: Nie som radikálne proti rapovačkám v talentových shows, Ben Cristovao si to obhájil (Rozhovor) Gleb: Nie som radikálne proti rapovačkám v talentových shows, Ben Cristovao si to obhájil (Rozhovor) 1. októbra 2020, 20:26

V rozhovore sme rozobrali aj jeho nedávne vyhlásenia o tom, že koronavírus neexistuje. „Verím, že to tu je, verím, že sa to vyskytlo, verím, že to je s**čka, ale neverím tomu, ako sa to prezentuje a na čo sa to to využíva. Najmä, čo sa týka obmedzovania slobôd,“ špecifikoval, ako svoje vyhlásenia myslel. 

Momo má na albume Ega, Tinu, ale aj Radikala či Sameya. Každý, koho oslovil, s ním bol ochotný na albume spolupracovať. Zároveň si petržalský raper myslí, že niektoré z jeho minulých kontroverzií vyliečil čas. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo Momo popieral koronavírus a v akej forme podľa neho existuje
  • Prečo by Momo nežiadal podporu od štátu, aj keby bola nejaká k dispozícii
  • Z akého dôvodu sa rozhodol raper z bratislavskej Petržalky vydať album aj v období, keď nie je isté, či fanúšikovia budú ochotní podporiť ho kúpou
  • Ako vníma kauzu kradnutia beatov a či sa mu stalo, že rapoval do ukradnutej hudby

Momo: Za zrušené koncerty nežiadam kompenzáciu od štátu, nie som taký naivný (Rozhovor)
Zdroj: @andrej_brtan

Pred niekoľkými týždňami si sa na Instagrame rozčuľoval a povedal si, že podľa teba koronavírus neexistuje. Povedal si, že to je výmysel. Stále si to myslíš? 

A ako som to presne povedal? Lebo tá výpoveď bola obsiahlejšia, ako len táto veta.

Tak to pokojne zopakuj, že čo si presne povedal a pridaj, čo si o tom myslíš teraz.

Povedal som, že neexistuje korona v tej podobe, ako nám sú informácie podávané. Myslím si to a som o tom presvedčený. Jednoduchý dôkaz toho je, že tie testy, ktoré sa robia na ľuďoch bez príznakov, tak nemajú absolútne žiadny dôkaz o tom, že či sú tí ľudia infekční, alebo nie. Sú to absolútne nekonkrétne čísla, s ktorými nás oboznamujú na dennej báze. V tomto zmysle koronavírus pre mňa neexistuje. 

Takže tu nie je?

Určite tu je, ale každý si to musí naštudovať, ako vie. Určite to nevnímam tak, ako sa to na nás valí z médií.

Čiže ty si myslíš, že keď ráno oznámia, že napríklad 9-tisíc testujú a 700-800 je nakazených, že sú to nerelevantné informácie?

Vôbec. Ja rozprávam o konkrétnych veciach, že tie testy, ktoré sa robia na ľuďoch, tak ak aj výjdu pozitívne, tak nie je štúdia o tom, čo ten test všetko predstavuje. To znamená, že môže ho mať pozitívny aj človek, ktorý nemá absolútne žiadne príznaky a neni dokázané tým testom vôbec, či je to infekčný človek a či je to roznášač. To znamená, že ak ten test určuje iba nepatrný zlomok koronavírusu v tele, neznamená, že je to šíriaci sa vírus, ktorý sa nekontrolovateľne šíri. V nepatrných zlomkoch sa v nás nachádza úplne akákoľvek baktéria. A tieto testy nie sú nijak overené, a to tvrdia odborníci, nie ja. 

A odkiaľ ty čerpáš informácie? 

Nie som zrovna nejaký hľadač, ale úplne bežne aj z hlavného prúdu sa valí na mňa aj táto informácia.

Ale teda nespochybňuješ to, že keď je niekto prenášač, že je to nezpečné, dobre tomu rozumiem?

Nie, to nespochybňujem vôbec, v žiadnom ohľade. Ja to myslím aj v tom zmysle, že aj chrípku má niekto a môže mať ťažký priebeh. 

Zo štatistík mortality za roku 2019 a 2020 vieme, že počet mŕtvych vo svete stúpol, WHO jasne deklaruje, že na chrípku zomrelo tento rok menej ľudí. WHO eviduje každoročne približne 290-tisíc až 650-tisíc obetí chrípky ročne. Koronavírus prekonal túto métu za približne pol roka.Ja napríklad Svetovej zdravotníckej organizácii neverím. Ja osobne, Roman Grigely, nemám žiadnu dôveru v tú organizáciu. 

Momo: „Zrušili sa mi všetky hrania, takže som nevystupoval. Hlavne na jar sa mi zrušili koncerty po albume a tie, ktoré sa presunuli na jeseň sa zrušili tiež. Odrezalo mi to tieto príjmy.“

Na to máš dôvod? 

Lebo ja neverím tomu, čo sa prezentuje ako nejaký holý fakt. Vždy je aj druhá strana mince. Tie organizácie majú pre nás akože akú dôveryhodnosť? To nie je organizácia najušľachtilejších doktorov zeme.

 Kto by ti musel povedať, ako to presne je, aby si tomu veril? 

Asi by to muselo byť niečo, kde by som medzi riadkami nečítal tie pochybnosti, ktoré tam zatiaľ stále nájdem. Ak by neboli pochybnosti, a ľudia by boli zavalení chorobou, a bolo by to brutálne a neboli by spochybnené všetky tieto veci okolo, dôveroval by som tomu naplno. 

Tak to uzavrime.

Verím, že to tu je, verím, že sa to vyskytlo, verím, že to je s**čka ale neverím tomu, ako sa to prezentuje a na čo sa to to využíva. Hlavne, čo sa týka obmedzovania slobôd.

Videl som, že rúška nosíš. Aký máš na toto názor?

Na toto mám úplne jednoduchý názor. Ak ľudia chcú byť zdraví, musia dbať o svoju imunitu. Keď budú žrať ráno točenú a potom si dajú borovičku, potom im handra cez ksicht nepomôže. 

Odporúčané
Martin Matys: Matovič je šašo v silnom kontraste s prezidentkou, v parlamente mi chýba zastúpenie liberálov (Rozhovor) Martin Matys: Matovič je šašo v silnom kontraste s prezidentkou, v parlamente mi chýba zastúpenie liberálov (Rozhovor) 28. septembra 2020, 13:50

Tak dôležité je, že aj keď si dáš točenú, vďaka rúšku je veľká pravdepodobnosť, že to nechytíš vôbec.

Či chytíš vírus je podľa mňa o imunite. Ak by sme mali nejaké po**či respirátory všetci, že nevdýchneme absolútne nič, tak okej. To, či sa nakazíš, je podľa mňa o tom, akú máš imunitu. 

Na toto sú výskumy. Keďže sa koronavírus prenáša kvapôčkami, rúška, aj tie chirurgické, určite pomáhajú.

A ušetríš ľudí, keď to máš ty. Ja tomu rozumiem, má to nejaký vplyv. Ale či človek bude chorý, je o imunite, nie o handre. 

Momo: Za zrušené koncerty nežiadam kompenzáciu od štátu, nie som taký naivný (Rozhovor)
Zdroj: Momo

Dôležité je, že rúško nosíš aj ty.

Nebudem trčať z radu, nosím ho. Nosím ho všade, kde je to treba, ale keď chcú robiť osvetu medzi obyvateľstvom, aby ľudia boli zdraví, tak by mali hovoriť o posilňovaní imunity. 

Sleduješ politiku? Resp. vieš, kto rozhoduje aj o týchto veciach, o ktorých sa bavíme?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 89423 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či Momo sleduje politiku a koho by volil, ak by boli predčasné parlamentné voľby.
  • Ako sa tvoril album, v čom bol proces rovnaký a v čom naopak úplne iný.
  • Ako vyzeral výber hostí.
  • Či je už Momo umiernenejší, či ho dokáže ešte niečo vytočiť a či je niečo, čo ho v súčasnosti naozaj hnevá.
  • Ako vníma kauzu kradnutia beatov, a či sa mu stalo, že rapoval do ukradnutej hudby.
  • Ako mu ide písanie knihy a či ju chce Momo naozaj vydať.
  • Ako vníma momentálne  žánrovú rozmanitosť a súťaživosť v rape.
Domov
Zdieľať
Diskusia