Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2020, 12:59
Čas čítania 4:10
Dominik Vetrák

Komentár: Nové generácie konzol nestoja za to, aby si si ich kupoval už tento rok

TECH PS5 XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Ak chceš ušetriť peniaze, pokojne si ponechaj svoje staré konzoly.

Next-gen konzoly dorazia 10., respektíve 19. novembra. PlayStation 5 je však vypredaná a nikto nevie, kedy do slovenských obchodov prídu nové kusy. Xbox Series X aj S si môžeš stále voľne predobjednať, no my sa v dnešnom článku zamyslíme nad dôvodmi, prečo to vôbec nie je nutné ani pre náruživých hráčov. 

Osobne vlastním Xbox One X, Nintendo Switch aj PS4 Pro. Ak som doma, hry sa hrávam prakticky každý deň. Na tento svoj koníček míňam ročne veľké množstvo peňazí a už niekoľko rokov som sa pripravoval na to, že si v novembri 2020 kúpim obe next-gen konzoly a k nim aj niekoľko launch hier (hry, ktoré vychádzajú zároveň s novými konzolami). 

Odporúčané
Exkluzivity pre PlayStation alebo Xbox? Ktorú next-gen konzolu by si si mal kúpiť? Exkluzivity pre PlayStation alebo Xbox? Ktorú next-gen konzolu by si si mal kúpiť? 19. septembra 2020, 15:44

Lenže Microsoft svojím launch line-upom (zoznam hier, ktoré vyjdú s novou konzolou) veľmi sklamal. Na vydanie Xbox Series X a S nebude k dispozícii jediná veľká exkluzivita, ktorú by si mohol hrať len na konzolách od Microsoftu.

Gears Tactics vyšlo na PC pred pár mesiacmi a skvelo vyzerajúce hry The Ascent a The Medium stále nemajú pevné dátumy vydania. Aj keby však vyšli 10. novembra spoločne s Xbox Series X/S, nie sú to práve hry, kvôli ktorým by si kupoval konzolu za 500 eur. 

S odkladom Halo Infinite na rok 2021 jednoducho Microsoft nemá žiadnu vlajkovú loď, s ktorou by viedol kampaň nových konzol. Väčšinu hier, ktoré vyjdú po 10. novembri, si navyše zahráš aj na konzolách z rodiny Xbox One (Xbox One, Xbox One S, Xbox One X)... Game Pass Ultimate a cloudové hranie bude dostupné aj na konzolách Xbox One... Gears Tactics si zahráš na Xbox One...

A aj keď ide o najsilnejšiu konzolu, dramatické rozdiely v grafike medzi verziami hier pre Xbox One a Xbox Series X tak skoro neuvidíš. Hry, ktoré totiž vychádzajú v najbližších mesiacoch, boli prioritne vyvíjané pre staré konzoly. Na nových konzolách sa možno dočkajú lepšieho framerate (frames per second) či vyššieho rozlíšenia a ďalších drobných vylepšení. Stojí to však za to, aby si na konzolu minul 500 eur?

Domov
Zdieľať
Diskusia