Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2020, 19:25
Čas čítania 0:41
Adam Novosad

Na pľúcnu ventiláciu musíme pripájať mladých ľudí, ktorí boli pred koronavírusom úplne zdraví, strachujú sa teraz v Maďarsku

NEWS MAĎARSKO
Uložiť Uložené

V Maďarsku sa situácia začala zhoršovať rovnako, ako v okolitých krajinách.

Epidemiológom bolo jasné, že v letných mesiacoch bude počet nových pacientov nakazených koronavírusom stúpať najmä medzi mladými ľuďmi. Tieto predpoklady potvrdili štatistiky zo Slovenska, ale aj zo susedného Maďarska, kde teraz úrady upozorňujú, že vážne a dlhodobé následky mladých ľudí rozhodne neobchádzajú, informujú Aktuality.

Šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby Cecília Müllerová vyhlásila, že v Maďarsku momentálne evidujú viacero mladých ľudí, ktorí pred začiatkom pandémie a najmä pred nákazou koronavírusom nemali žiadne pridružené ochorenia a boli celkom zdraví, lenže teraz sa ich zdravotný stav zhoršil natoľko, že ich museli pripojiť na pľúcnu ventiláciu.

Na pľúcnu ventiláciu musíme pripájať mladých ľudí, ktorí boli pred koronavírusom úplne zdraví, strachujú sa teraz v Maďarsku
Zdroj: Pixabay

Už aj v Maďarsku sa po lete rozhodli zredukovať trvanie povinnej domácej karantény. Doteraz museli potenciálne nakazení pacienti zostávať v karanténe 14 dní, zatiaľ čo na jeseň už izolácia klesla na obdobie 10 dní.

Naši susedia sa na prepuknutie vážnejšej druhej vlny pripravujú naplno, pretože medzitým rezervovali 47 percent všetkých nemocničných postelí, kde by v prípade potreby mohli umiestňovať pacientov s koronavírusom.

Odporúčané
Matovič: Choďte „po krku“ ľuďom, ktorí nedodržiavajú pravidlá. Keď nebudete nosiť rúška, skončíte chudobnejší Matovič: Choďte „po krku“ ľuďom, ktorí nedodržiavajú pravidlá. Keď nebudete nosiť rúška, skončíte chudobnejší 23. septembra 2020, 16:21

Na umelej pľúcnej ventilácii momentálne Maďari evidujú 35 pacientov, pričom celkový počet hospitalizácií v stredu 23. septembra vzrástol na 558 pacientov. Úrady tam evidujú 951 nových prípadov za posledných 24 hodín a osem pacientov, ktorí v nemocnici vírusu podľahli.

Domov
Zdieľať
Diskusia