Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2020, 16:21
Čas čítania 1:17
Adam Novosad

Matovič: Choďte „po krku“ ľuďom, ktorí nedodržiavajú pravidlá. Keď nebudete nosiť rúška, skončíte chudobnejší

NEWS IGOR MATOVIČ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predseda vlády zvolal tlačovú konferenciu po zasadnutí svojho kabinetu.

Predseda vlády Igor Matovič sa na tlačovej konferencii po rokovaní vlády informoval verejnosť o tom, že sa nebude báť zatiahnuť ani ručnú brzdu tak, ako to vláda urobila počas prvej vlny pandémie koronavírusu na jar. Stane sa tak, ak ľudia nezačnú zodpovednejšie pristupovať k dodržiavaniu súčasných opatrení.

Matovič argumentuje, že podľa prieskumu približne tretina obyvateľov Slovenska odmieta nosiť rúška a v skutočnosti si myslia, že koronavírus už nie je témou. „Opatrenia máme dostatočné, len ich tretina nerešpektuje,“ skonštatoval premiér

Aj v reakcii na tieto trendy sa Matovič zaprisahal, že bude od štvrtkového zasadnutia konzília epidemiológov očakávať nové opatrenia, pretože sme prekročili psychologickú hranicu 300 prípadov za deň.

Matovič: Choďte „po krku“ ľuďom, ktorí nedodržiavajú pravidlá. Keď nebudete nosiť rúška, skončíte chudobnejší
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Premiér zároveň prízvukoval, že ľuďom nechce rušiť svadby, kultúrne ani športové podujatia, ale pripomenul, že vláda má v zásobníku hromadu opatrení, ktoré efektívne fungovali počas prvej vlny, a tak, ak sa bude situácia naďalej zhoršovať, vládny kabinet sa nebude báť siahnuť ani po drastickejších obmedzeniach.

Domov
Zdieľať
Diskusia