Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2020, 17:01
Čas čítania 0:48
Miriam Rumanková

V Anglicku bude armáda pomáhať polícii pri dodržiavaní nariadení proti koronavírusu. Na svadbe môže byť len 15 ľudí

NEWS ANGLICKO BORIS JOHNSON VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Za nenosenie rúška dostanú občania pokutu 200 libier.

Predseda vlády Boris Johnson tento týždeň uviedol, že Británia zaznamenáva druhú vlnu pandémie koronavírusu a zaviedol nové obmedzenia pre milióny ľudí. 

Boris Johnson dnes oznámil, že armáda bude polícii k dispozícii s cieľom posilniť dodržiavanie pravidiel týkajúcich sa koronavírusu v krajine.

Ďalej uviedol, že polícia bude mať možnosť využiť vojenskú pomoc a to konkrétne pri potrestaní tých, ktorí nedodržujú nastolené pravidlá. Niektoré pokuty sa dokonca zdvojnásobili, informuje Daily Mail

Johnson uviedol, že Spojené kráľovstvo je v „nebezpečnom bode“ v boji proti vírusu. Od štvrtka bude platiť zákaz navštevovať bary, krčmy a všetky reštaurácie po 22:00 hodine. „Je mi to ľúto, viem, že to ovplyvní mnoho podnikateľov, ale musíme konať,“  povedal Johnson.

Odporúčané
V Anglicku budú porušenie opatrení trestať pokutou do výšky 11 000 € V Anglicku budú porušenie opatrení trestať pokutou do výšky 11 000 € 20. septembra 2020, 19:11

Nosiť rúška bude povinné aj pre tých, ktorí pracujú v obchodoch a službách. Výnimkou bude len to, ak bude človek sedieť za stolom a konzumovať jedlo alebo nápoje. V prípade nedodržania hrozí pokuta vo výške 200 libier. Tiež sa zníži počet hostí na svadbách z 30 na 15.

Britský premiér apeluje na to, že je potrebné, aby v krajine nastal pokrok v najbližších týždňoch, inak budú tieto nariadenia platné počas nasledujúcich šiestich mesiacov. Obyvatelia majú v tomto prípade zabudnúť na tradičné Vianoce. Vláda aj naďalej aktívne podporuje zamestnancov, aby pracovali z domu, pokiaľ je to možné. 

Odporúčané
Boris Johnson situáciu okolo korony zľahčoval, potom sa nakazil a musel ísť na JIS. Teraz premiér ďakuje doktorom, že žije Boris Johnson situáciu okolo korony zľahčoval, potom sa nakazil a musel ísť na JIS. Teraz premiér ďakuje doktorom, že žije 12. apríla 2020, 15:11
Domov
Zdieľať
Diskusia