Ako chutí langoš s krevetami za osem eur? Porazí osvedčenú klasiku? Môže sa bratislavský streetfood báť novej konkurencie? Na všetky otázky sme sa pokúšali nájsť odpoveď v Langoš Bare.
Otvoriť si podnik uprostred druhej vlny koronavírusu je asi opakom toho, čo by poradil hocikomu aj tretotriedny finančný poradca. Na druhej strane, je uprostred pracovného dňa a pred bratislavskou Starou tržnicou sa začínajú schádzať ľudia, ako keby bol piatok večer. Prečo? Lukáš Hesko a Robert Nagy si otvorili stánok s langošmi.
Hesko a Nagy sú mená, ktoré každému nadšencovi dobrého jedla netreba predstavovať, avšak ak si „scénu“ nesledoval do podrobna, tak v skratke.
Lukáš Hesko je postavou stojacou za prevádzkami ako bratislavský Fach alebo Trnavská Akadémia, ktorý má za sebou aj prácu v michelinských reštauráciách v Škandinávii. Robert Nagy je zase reštauratér, ktorého skvelé bistro Otto! ponúka malé sezónne menu párované s naturálnymi vínami. Okrem toho má v Nitre populárnu prevádzku Polievkáreň.
Ako to teda vyzerá, keď sa táto dvojica rozhodne dodať nový šmrnc pouličnému jedlu, ktoré v posledných rokoch naberá novú popularitu?