Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 10:48
Čas čítania 1:03
Dominik Vetrák

Tenet zarobilo v USA za víkend chabých 7 miliónov dolárov. S veľkými filmami v kinách sa tento rok môžeš rozlúčiť

FILMY A SERIÁLY TENET
Uložiť Uložené

Tenet má celosvetovo na konte 200 miliónov dolárov a v zahraničí sa filmu ako tak darí, no tržby v USA sú veľmi nízke.

Tenet sa dostalo do ďalších krajín po celom svete. Snímka má na konte celosvetovo už cez 200 miliónov dolárov. Premiéry sa zatiaľ dočkala v 50 teritóriách vrátane USA a Kanady. Bohužiaľ, veľká časť z tejto čiastky pochádza práve zo zahraničia.

Kiná sa všade po svete prebúdzajú a ľudia na Tenet chodia, avšak v USA je situácia opačná. Krajina, z ktorej kín majú štúdiá najväčší percentuálny podiel z tržieb, teda z predaja lístkov, zarába najmenej. 

Odporúčané
Komentár: Akadémia chce donútiť tvorcov, aby obsadzovali viac členov etnických minorít. Ohrozujú tým však kvalitu filmov Komentár: Akadémia chce donútiť tvorcov, aby obsadzovali viac členov etnických minorít. Ohrozujú tým však kvalitu filmov 11. septembra 2020, 15:04

Za uplynulý víkend zarobil film v Kanade a USA len 6,7 milióna dolárov. Celkovo má na domácej pôde (USA + Kanada) na konte 29,5 milióna dolárov. V súčasnosti sa to odhaduje ťažko, no dá sa predpokladať, že štúdio z celkových 200 miliónov uvidí nejakých tých 80-90 miliónov dolárov. Celkové náklady sa pritom môžu vyšplhať až na 350-400 miliónov dolárov, takže je jasné, že Tenet poriadne prerobí. 

Tržby z USA a Kanady sú jednoducho veľkým sklamaním, niet divu, že štúdiá presúvajú svoje filmy na rok 2021. Uviesť v súčasnosti do kín veľký blockbuster sa rovná automatickému kasovému fiasku a strate peňazí, ktoré už štúdiá nemajú ako získať späť. 

Ďalším dôkazom o smutnej realite, tentoraz z pohľadu celého sveta, sú tržby Mulan z Číny. Veľkolepé fantasy od Disney, ktoré malo v Číne prilákať do kín milióny divákov, zarobilo počas premiérového víkendu len 23 miliónov dolárov. V Číne je momentálne otvorených 90 % kín, no maximálne s 50 % kapacitou.

Deadline informuje, že sila trhu je oproti minulému roku o 48 % slabšia. Pre porovnanie, v USA je v súčasnosti otvorených cca 60-70 % kín, no s 25 až 40 % kapacitou. Vzhľadom na tržby z uplynulých dní sa už presunula ako Wonder Woman (uvidíme ju na Vianoce), tak horor Candyman (uvidíme ho až budúci rok). 

Domov
Zdieľať
Diskusia