Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2020, 15:51
Čas čítania 0:41
Adam Novosad

Kollárovi odňali nomináciu na Homofóba roka, lebo si vypisoval s transrodovou modelkou. Vraj môže vyhrať len cenu pre pokrytcov

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Boris Kollár je podľa organizátorov anti-ceny Homofób roka pokrytcom.

V slovenskej spoločnosti posledné dni rezonovala uniknutá konverzácia medzi predsedom parlamentu Borisom Kollárom a transrodovou modelkou Paris Nemc.

Kollár pravosť komunikácie v pondelok potvrdil po tom, čo ho Robert Fico vyzval na odstúpenie z funkcie šéfa parlamentu, ale poznamenal, že ide o súkromnú záležitosť, na ktorej sa len zabával, uvádzajú Hospodárske noviny.

Na potvrdenie pravosti komunikácie nenechala dlho čakať reakcia organizátorov anti-ceny Homofób roka, ktorú na Slovensku od roku 2012 odovzdávajú organizácie Inštitút ľudských práv a Dúhové Slovensko.

Kollárovi odňali nomináciu na Homofóba roka, lebo si vypisoval s transrodovou modelkou. Vraj môže vyhrať len cenu pre pokrytcov
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ako organizátori informovali vo vyhlásení, nomináciu Borisa Kollára na Homofóba roka mu odňali, pretože ako preukázala intímna komunikácia, voči LGBTI komunite v skutočnosti prechováva pozitívne postoje.

Odporúčané
Fico chce, aby Kollár odstúpil ako šéf parlamentu. Prekáža mu komunikácia s transrodovou modelkou aj údajná mafiánska minulosť Fico chce, aby Kollár odstúpil ako šéf parlamentu. Prekáža mu komunikácia s transrodovou modelkou aj údajná mafiánska minulosť 7. septembra 2020, 16:01

"S kolegyňami a kolegami sme sa uzhodli, že pán Kollár bol na anti-cenu Homofób roka nominovaný neprávom, nakoľko voči LGBT ľuďom má mimoriadne pozitívny vzťah a to ako na teoretickej, tak i praktickej úrovni," uvádza tlačová správa. V minulosti pritom Kollár kritizoval bratislavský Dúhový Pride a homosexuálov nazval úchylákmi s medicínskou diagnózou.

Riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher skonštatoval, že Boris Kollár musel byť síce z nominácií na anti-cenu Homofób roka vylúčený, avšak zrejme by bez problémov uspel v súťaži Pokrytec roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia