Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2020, 9:04
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Igor Matovič považuje rozsudok pre Kočnera a Zsuzsovú za nespravodlivý: Je to šok, sklamanie a zhrozenie

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér večer obsiahlejšie komentoval oslobodzujúci rozsudok pre Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú, ktorý však ešte nie je právoplatný.

Po prezidentke Zuzane Čaputovej, ministroch, ale aj iných politikoch, sa obsiahlejšie na Facebooku k oslobodzujúcemu rozsudku pre Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú, vyjadril aj premiér. Ten senátu podľa všetkého neverí, vyplýva to zo slov, ktoré použil. 

„Na dnešný deň sme mnohí čakali s presvedčením, že absolútne zlo bude spravodlivo potrestané. Bohužiaľ, nateraz sa spravodlivosti vyšmyklo zo zovretia,“ napísal premiér na Facebooku. 

Odporúčané
Kočnerov príbeh sa oslobodzujúcim rozsudkom za vraždu nekončí. Čo ho čaká na Najvyššom súde a v akých ďalších kauzách je namočený Kočnerov príbeh sa oslobodzujúcim rozsudkom za vraždu nekončí. Čo ho čaká na Najvyššom súde a v akých ďalších kauzách je namočený 3. septembra 2020, 11:46

Senát Špecializovaného trestného súdu nerozhodol o oslobodení jednohlasne. Podľa zistení médií bola Ružena Sabová za odsúdenie, prehlasovali ju však Rastislav Stieranka a Ivan Matel. 

„Je to šok, sklamanie a mnohí sme z rozsudku zhrození. Napriek tomu spolu verme, že pani spravodlivá si len dnes zobrala voľno a čoskoro oddýchnutá a pri zmysloch zoberie právo do svojich rúk,“ dodal Igor Matovič, pričom naznačuje, že by sme sa mali dočkať iného rozsudku na Najvyššom súde. 

„Som zhrozený, som sklamaný, dal som si čiernu fotografiu ako profilovú na Facebooku, a to vyjadruje moje pocity, ja som presvedčený, že títo ľudia zosnovali túto vraždu,“ povedal krátko po rozsudku premiér v rádiu Expres. „Po dnešnom dni nebudú ľudia viac veriť slovenskému súdnictvu,“ dodal premiér s tým, že spravodlivosť prehrala 2 ku 1. Naznačil, že Ružena Sabová na rozdiel od členov senátu ako jediná študovala kompletne celý spis. 

Domov
Zdieľať
Diskusia