Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2020, 8:35
Čas čítania 1:52
Viktor Kniš

Boris Kollár nazval Lukašenka diktátorom, ktorý porušuje ľudské práva. Hrad vysvietil na bielo-červeno

NEWS BIELORUSKO BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Prezidentský palác a Bratislavský hrad vysvietili na červeno-bielo na znak solidarity s protestujúcimi občanmi Bieloruska.

„Symbolickým gestom vyjadrujeme spolupatričnosť s bieloruským ľudom, ktorý sa aktuálne búri proti diktátorovi Lukašenkovi, ktorý flagrantne porušil všetky ľudské práva,“ skonštatoval utorok večer pred Bratislavským hradom rozsvieteným na červeno-bielo predseda parlamentu Boris Kollár. V rovnakom čase symbolicky vysvietili aj Prezidentský palác.

Podporujú demonštrantov

Slovensko týmto gestom podľa neho vysiela signál, že myslí na všetkých ľudí v Bielorusku bojujúcich za slobodu, demokraciu a za svoje občianske a ľudské práva. „Som presvedčený, že náš odkaz a podpora sa dostane k demonštrantom, ktorí vyjadrujú občiansku statočnosť,“ poznamenal Kollár. Verí, že sa v Bielorusku začne písať nová história.

Odporúčané
Zúfalý Lukašenko opäť volal Putinovi. Ruský prezident varoval západných lídrov, aby sa do Bieloruska nemiešali Zúfalý Lukašenko opäť volal Putinovi. Ruský prezident varoval západných lídrov, aby sa do Bieloruska nemiešali 19. augusta 2020, 7:05

Dnes (v stredu) sa bude konať aj mimoriadny samit ministrov zahraničných vecí Európskej únie, v rámci ktorého bude témou práve situácia v Bielorusku.

Domov
Zdieľať
Diskusia