Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2020, 7:05
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Zúfalý Lukašenko opäť volal Putinovi. Ruský prezident varoval západných lídrov, aby sa do Bieloruska nemiešali

NEWS ALEXANDR LUKAŠENKO BIELORUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Ruský prezident váha, či má Lukašenka podržať alebo hodiť cez palubu.

Režim bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka sa rúca. Celonárodné štrajky posledné dni spomalili fungovanie ekonomiky, do štrajkov sa zapojili aj najväčšie štátne spoločnosti a jedna z nich dokonca prezidentovi do tváre vykričala, aby odišiel a umožnil Bielorusku zorganizovať spravodlivé voľby, informuje Denník N.

Lukašenko napokon súhlasil s organizovaním nových volieb, ale pod podmienkou, že Bielorusko najskôr musí prijať novú ústavu. Následne však takéto úvahy počas iného vystúpenia poprel. 

Bieloruský prezident, ktorý podľa značnej časti vlasných občanov aj väčšiny demokratického sveta brutálne sfalšoval voľby v utorok opäť telefonoval do Moskvy svojmu spojencovi Vladimirovi Putinovi. Ide tak o tretí telefonát medzi bieloruským a ruským prezidentom v priebehu štyroch dní.

Zúfalý Lukašenko opäť volal Putinovi. Ruský prezident chce, aby sa Nemci ani Francúzi do Bieloruska nemiešali
Zdroj: TASR/AP

Putin v predchádzajúcich telefonátoch Lukašenkovi zaručil pomoc na základe zmluvy o vojenskej spolupráci, ktorú majú obidve krajiny podpísané, a tentokrát ho mal informovať o svojich telefonátoch s Angelou Merkelovou a Emmanuelom Macronom.

Vladimir Putin odmieta, aby sa európske mocnosti miešali do domácich záležitostí Bieloruska, o čom vraj lídrov Nemecka a Francúzska patrične informoval. 

Odporúčané
Robotníci vykričali Lukašenkovi priamo do tváre, aby odišiel. Ten stratil reč a zvládol sa len poďakovať Robotníci vykričali Lukašenkovi priamo do tváre, aby odišiel. Ten stratil reč a zvládol sa len poďakovať 17. augusta 2020, 15:15

Lukašenko pritom svoju aktivitu vystupňoval rozhodnutím o uvedení armády na západnej hranici krajiny do plnej bojovej pohotovosti. Vraj za hranicami Bieloruska narastá napätie, čím len zopakoval svoje slová o tom, že NATO vraj so svojimi jednotkami v Pobaltí a Poľsku plánuje ovplyvňovať situáciu v jeho krajine, rovnako ako ukrajinská armáda.

Domov
Zdieľať
Diskusia