Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. augusta 2020, 9:33
Čas čítania 0:44
Tímea Krauszová

Počet slonov v Keni sa zdvojnásobil. Pre pytliakov už nie sú až tak zaujímavé

NEWS AFRIKA
Uložiť Uložené

V Keni zabrali snahy ochranárov a tlak verejnej mienky. Slonom sa začína opäť dariť.

Portál Ladbible priniesol dobrú správu o africkej divočine. V Keni, kde ešte v roku 1989 pytliaci vo veľkom poľovali na slony ich bolo v celej krajine sotva 16-tisíc. Aktuálne ich je viac než dva krát toľko – podľa riaditeľa Kenya Wildlife Service až okolo 34-tisíc. Oznámil to počas Svetového dňa slonov.

Odporúčané
Niektorým zákazky pribudli, iní zarábali tretinu oproti normálu. Zisťovali sme, ako korona ovplyvnila influencerov Niektorým zákazky pribudli, iní zarábali tretinu oproti normálu. Zisťovali sme, ako korona ovplyvnila influencerov 15. augusta 2020, 14:23

Pytliaci tvorili najväčšiu hrozbu

„V posledných rokoch sa nám podarilo skrotiť pytliactvo v našej krajine,“ povedal keňský minister turizmu. Spustili aj nový projekt menom Magical Kenya, v rámci ktorého bude možné slonov pomenovať. Každoročný festival sa stane novým zdrojom peňazí pre rezerváciu a vďaka nemu budú môcť rančeri aj naďalej chrániť slonov a vytvárať priaznivé podmienky pre ich život.

Domov
Zdieľať
Diskusia