Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. augusta 2020, 19:24
Čas čítania 0:56
Martin Mičuda

Budúca BMW M5-ka údajne príde ako plug-in hybrid alebo elektromobil s výkonom vyše 1000 koní!

Budúca BMW M5-ka údajne príde ako plug-in hybrid alebo elektromobil s výkonom vyše 1000 koní!
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0312210EN/wide-range-of-bmw-m-performance-parts-for-the-new-bmw-5-series-the-bmw-m5-and-the-bmw-m5-competition" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH BMW
Uložiť Uložené

Na povrch sa dostali pomerne zaujímave správy.

BMW v tomto momente prináša na trh faceliftovanú podobu radu 5, vrátane ostrej verzií M5 a M5 Competition. Už teraz sa ale špekuluje o nástupcovi. Nie je totiž žiadnym tajomstvom, že automobilka pripravujú svoje veľké novinky niekoľko rokov predtým ako uzrú svetlo sveta, preto nečudo, že už teraz v Mníchove pilne pracujú na novej generácii. Je viac než jasné, že budúca generácia podľahne masívnej elektrifikácii, portál Car Magazine však prináša pomerne nečakané správy.

Podľa britského magazínu totiž 7. generácia BMW M5 príde hneď v dvoch verziách, bez elektrickej sústavy sa už ale nezaobíde. Najprv by sa na trhu v roku 2024 mala objaviť „základná“ verzia M5-ky s plug-i hybridným ústrojenstvom – benzínová V8-čka s elektromotorom by tak mala disponovať výkonom až okolo 750 koní.

M5
Zdroj: www.carmagazine.co.uk

Tým to ale zďaleka nekončí, pretože rok na to by údajne mala prísť čisto elektrická M5-ka s batériami 5. generácie s kapacitou až 135 kW/h. Tie budú zdrojom energie pre až 3. elektromotory, ktorých celkový kombinovaný výkon by mal presiahnuť 1 000 koní! Ikonický supersedan by tak mal zvládnuť akcelerovať z 0 na 100 km/h pod 3 sekundy, zároveň však údajne ponúkne dojazd vyše 700 kilometrov. 

Odporúčané
Nová 600-koňová M5-ka je dokonalé auto, akých na trhu veľa niet. Prečo? Nová 600-koňová M5-ka je dokonalé auto, akých na trhu veľa niet. Prečo? 2. decembra 2018, 16:01

Na teraz je ťažké posúdiť relevantnosť a vierohodnosť týchto informácii, je ale viac než pravdepodobné, že ďaleko od pravdy nebudú. Ako Mercedes-Benz, tak aj Audi nedávno jasne naznačili, že budúce AMG a RS modely budú rozsiahlejšie elektrifikované, preto v čase, keď príde na trh budúca M5-ka, určite nebude jediná, ktorá sa takouto technikou bude hrdiť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia