Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2020, 14:04
Čas čítania 0:32
Miriam Rumanková

V utorok budú horúčavy. SHMÚ vydalo varovanie

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Teploty vystúpia až na 34 stupňov.

V utorok má byť na viacerých miestach Slovenska poriadne horúco. Teplota vzduchu vystúpi až na 34 stupňov. Tieto teploty sú pre toto obdobie bežné, ale predstavujú potenciálne hrozby pre ľudský organizmus. 

Počas utorka má cez strednú Európu od západu postupovať ďalší studený front spojený s tlakovou nížou nad južnou Škandináviou. „Pred ním od juhozápadu vyvrcholí prílev teplého vzduchu, pričom najmä na juhozápade územia teplota vzduchu vystúpi až na 33 – 34 stupňov Celzia,“  uviedol SHMÚ na sociálnej sieti Facebook

Maximum teploty vzduchu (35,3 stupňa Celzia) zatiaľ tento rok namerali v Senici 10. júla. „Je vysoko pravdepodobné, že zažijeme doposiaľ druhé najteplejšie obdobie v tomto roku,“ tvrdia meteorológovia.

Podľa nich bude toto oteplenie len prechodné a už v noci z utorka na stredu postúpi do našej oblasti studený front, ktorý so sebou prinesie veľa zrážok a tak treba počítať aj s možnými búrkami. 

Odporúčané
Kde si, leto? Tropické horúčavy tento rok príliš nečakaj, ešte pár týždňov sa počasie vôbec nemusí zmeniť Kde si, leto? Tropické horúčavy tento rok príliš nečakaj, ešte pár týždňov sa počasie vôbec nemusí zmeniť 18. júla 2020, 16:04
Domov
Zdieľať
Diskusia