Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2020, 20:01
Čas čítania 0:59
Adam Novosad

Dúhový PRIDE sa tento rok presunul z ulíc Bratislavy na internet. Tieto osobnosti a inštitúcie ho podporili

NEWS PRIDE
Uložiť Uložené

Dúhový PRIDE si tento pripravil diskusie aj koncerty, avšak len prostredníctvom internetu.

Každoročná tradícia hlavného mesta Dúhový PRIDE sa tento rok kvôli pandémii koronavírusu musela presunúť z ulíc Bratislavy len na internet.

Napriek tomu si pre svojich virtuálnych návštevníkov pripravili organizátori bohatý program. Diskusie, koncerty aj workshopy, ktoré sa snažia Slovensko postupnými krokmi premeniť na tolerantnejšiu krajinu, kde nezáleží na identite ani sexuálnej orientácii človeka a každý si môže užívať rovnaké práva a rešpekt.

Odporúčané
Prezidentka Zuzana Čaputová podporila dnešný Dúhový PRIDE. Praje si tolerantnú krajinu, kde nikto nemusí skrývať svoju identitu Prezidentka Zuzana Čaputová podporila dnešný Dúhový PRIDE. Praje si tolerantnú krajinu, kde nikto nemusí skrývať svoju identitu 25. júla 2020, 14:28

Aj keď je Dúhový PRIDE každý rok terčom mnohých útokov, organizátori sa nezľakli a vo svojej práci pokračujú aj tento rok. Našťastie, v našej spoločnosti sa stále nájde dostatok osobností a inštitúcií, ktoré pochod za práva sexuálnych menšín podporili.

Zrejme najdôležitejšou osobnosťou, ktorá PRIDE podporila, sa dnes stala samotná prezidentka Zuzana Čaputová. 

Domov
Zdieľať
Diskusia