Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2020, 16:56
Čas čítania 2:26
Viktor Kniš

Čo za šaša ste to sem poslali vs. slivkový koláč pre Merkelovú: utorkový politický bizár

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Matovič aj Fico sa dnes na tlačových konferenciách odviazali viac, než by sme si priali.

Igor Matovič sa dnes vrátil z Bruselu, kde rokovali lídri členských štátov Európskej únie o najväčšom ekonomickom balíčku v histórii. Stovky miliárd eur by mali pomôcť krajinám s ekonomickou krízou, ktorá vznikla po pandémii koronavírusu. Po návrate premiér Matovič na tlačovej konferencii oznámil, že sa Slovensku podarilo stať sa súčasťou „geniálnej“ dohody. 

Premiér po celý čas mapoval priebeh samitu v Bruseli na svojom Facebooku, viac ako o vecnej stránke rokovaní však informoval o pozadí, fotil výhľady z hotela, jedlo a informoval, že ide na pivo a hranolky. 

Odporúčané
Igor Matovič ukazuje mušle, kávu, informuje, že ide na pivo a hranolky. Čo vyvádza premiér v Bruseli ako pokročili rokovania? Igor Matovič ukazuje mušle, kávu, informuje, že ide na pivo a hranolky. Čo vyvádza premiér v Bruseli ako pokročili rokovania? 19. júla 2020, 9:01

Matovič o slivkovom koláči

Premiér opisoval pre médiá aj to, akým spôsobom rokovali a väčšiu časť tlačovky venoval informovaniu verejnosti o neformálnej časti stretnutí, ktoré sa mu podľa vlastného rozprávania veľmi páčili. Hovoril o tom, ako ľudsky k sebe pristupujú lídri, aj keď to nečakal a špecifikoval, že si navzájom gratulovali k sviatkom.

Igor Matovič sa pochválil, že doniesol Angele Merkelovej slivkový koláč, pretože sa o nej dozvedel, že ho rada pečie.  „Malé tajomstvo možno, ja som priniesol pani nemeckej kancelárke slivkový koláč. Dvakrát mi ho chválila, lebo sa jej zišiel, keďže v ten deň mala sviatok a do pol noci sme rokovali. Aj Francúzom chutil, ktorí prišli na návštevu,“ usmieval sa Matovič. 

Matovič: Prepáčte, nepočujem vás

Presne takto reagoval Igor Matovič v utorok, ráno, keď sa ho novinári na tlačovke o ekonomickom balíčku Európskej únie novinári opýtali na plagiát diplomovej práce. Dodal, že  považuje „za mimoriadnu zlomyseľnosť Denníka N“, že tému jeho diplomovky otvoril počas samitu v Bruseli.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Igor Matovič povedal, že sa bál, že lídri EÚ s ním odmietnu rokovať preto, že je plagiátor. Denník N sa bráni, že otázky poslali premiérovi ešte pred odletom do Bruseli.

Domov
Zdieľať
Diskusia