Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2020, 19:41
Čas čítania 0:26
Daniel Mikolášik

Ministerstvo zdravotníctva opäť posiela varovné SMS-ky. Upozorňuje na vysoké pokuty

NEWS
Uložiť Uložené

Ministerstvo zdravotníctva varuje Slovákov, ktorí cestujú do zahraničia.

Ak si za posledných 14 dní navštívil krajinu, ktorú slovenské úrady považujú pre koronavírus za rizikovú, po návrate domov ťa čakajú povinnosti. 

Ak cestuješ do rizikovej krajiny, po návrate musíš ísť na vyšetrenie. Ministerstvo v SMS správe varuje pred pokutou
Zdroj: refresher

Ministerstvo zdravotníctva varuje Slovákov, ktorí cestujú inam, než do krajín uvedených na snímke nižšie, aby dbali na svoju bezpečnosť a bezpečnosť druhých. V SMS správe posielajú občanom SR informáciu o tom, že každý, kto vycestoval do rizikovej krajiny, je po návrate povinný zaregistrovať sa na webe ministerstva prostredníctvom formuláru.

Okrem toho má takýto občan povinnosť absolvovať vyšetrenie na COVID-19. Ak to nesplní, hrozí mu vysoká finančná sankcia. Ak by test ukázal, že si pozitívny, podľa ministerstva máš dodržať domácu izoláciu až do momentu negatívneho výsledku na koronavírus. Vyplniť formulár môžeš na stránke ministerstva.

Tieto krajiny Slovensko nepovažuje za rizikové. Ak cestuješ inam, musíš sa hlásiť úradom a ísť na vyšetrenie, inak hrozí pokuta.
Tieto krajiny Slovensko nepovažuje za rizikové. Ak cestuješ inam, musíš sa hlásiť úradom a ísť na vyšetrenie, inak hrozí pokuta. Zdroj: MZ
Domov
Zdieľať
Diskusia